Izvor:
25.04.2018 u 20:43
0

Vučić: Naš put u EU zavisi od Kosova i Metohije!

Pred nama je veliko putovanje do punopravnog članstva u EU, ali sve zavisi od odnosa prema Kosovu. Od toga zavisi naša budućnost i to ne znači da nešto treba da predajemo, jer malo je toga ostalo, već znači da moramo da pronalazimo racionalno rešenje i da to pitanje konačno rešimo – nova je poruka predsednika Srbije, Aleksandra Vučića.

"Sve drugo što moramo da uradimo, poput vladavine prava, imovine… a za šta, po pravilu, dobijamo uvek najgore ocene, u stvari je dodatni pritisak u smislu: vidi šta će vam se desiti ako oko Kosova ne bude ustupaka," rekao je on dalje novinarima u Nišu, gde je prisustvovao otvaranju novog pogona fabrike "Leoni".

Dodao je da to nije ništa novo, te da "mi to odavno znamo".

"Rekao sam da će u Prištini sve da slažu i – bio u pravu".

Vučić je komentarisao i izjavu kosovskog zvaničnika o stolici Kosova u UN-u i formiranju ZSO.

Ovakve izjave samo potvrđuju ono što je, dodaje, rekao – da Priština nema nameru da ispuni svoje obaveze iz Briselskog sporazuma i da to i ne krije.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara u Nišu rekao da je čuo "sve te razne izjave", te da je već upozorio da će "sve slagati i sve reći samo kako Srbi ne bi pristupili formiranju ZSO 20. aprila".

To je preneo i Federiki Mogerini, i belgijskom premijeru Šarlu Mišelu, a to će, kaže – večeras isto reći i Donaldu Tusku.

Ocenio je i da na "sve te laži iz Prištine" i to što "neće da ispune obaveze iz Briselskog sporazuma Evropa i svet ćute".

"Svi ugovori važe samo za Srbe," kazao je dalje srpski predsednik i dodao je na nama da "nastavimo da hodamo po tankoj žici", da se "borimo za Srbiju", te upozorio da "tu nema pravde" i da "ne možemo ni da je očekujemo".

"Naša pozicija je teška i nije od juče," dodao je, i ističe da za to što smo u takvoj poziciji treba pitati "ove stručnjake što su vodili zemlju".

Moramo da gledamo da dobijemo najviše što možemo i izgubimo najmanje što moramo, ističe.

rts.rs
Foto: Twitter/predsednikrs,

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter