Izvor:
02.04.2019 u 12:19
0

VUČIĆ O ODLUCI O KREDITIMA U ŠVAJCARCIMA: Ovo jeste deo rešenja! Pomoći ćemo koliko možemo!

Vrhovni kasacioni sud (VKS) zauzeo je danas stav da je ništavna odredba ugovora o stambenim kreditima indeksiranim u švajcarskim francima, ukoliko banka nije dostavila dokaz da se ona zadužila u toj valuti za plasman odobrenih sredstava i sugeriše kao privremenu meru zabranu aktiviranja hipoteke.

– Ovo je već jeste deo rešenja. Ono što je najvažnije oni koji su u postupku izvršenja, to se prekida. Ovo nije obavezujuća odluka za sve, ali bilo bi normalno da se ujednači sudska praksa. Ovo je dobar put ka rešenju – kazao je Aleksandar Vučić komentarišući odluku suda.

– Naše je da vidimo da li ćemo imati barem malo novca da pomognemo ljudima zaduženim u švajcarcima, da ubrzamo taj proces – kazao je predsednik.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter