Izvor: Tanjug
17.08.2022 u 17:05
0

VUČIĆ O PISANJU ALBANSKIH MEDIJA: „Lagali su za to kao što lažu i za sve drugo! Srpska vojska i policija nijednog trenutka nisu prešli administrativnu liniju!“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da srpska vojska i srpska policija nijednog trenutka nisu prešli administrativnu liniju sa Kosovom.

„Lagali su za to kao što lažu i za sve drugo“, rekao je Vučić na zajedničkoj konferenciji za novinare sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom u Briselu odgovorajaći na pitanje povodom pisanja albanskih medija da je srpska vojska pregazila međunarodno pravo i prešla administrativnu liniju i da li NATO ima dokaze za to.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

VUČIĆ: Za Srbiju su mir i stabilnost od presudnog značaja! Uloga KFOR-a i NATO-a na Kosmetu je izuzetno važna!

Vučić je dodao da isto tako lažu 180 dana da će Srbija da napadne nekoga u regionu i primetio da niko nijednom nije rekao izvinite zbog tih laži.

„Zahvalan sam NATO-u što sa takvim neistinama nije izlazio, za razliku od nekih drugih“, rekao je Vučić.

Stoltenberg je na isto pitanje istakao da se uloga NATO na KiM zasniva na jasnom mandatu UN da je Kfor neutralan, da neće biti uključen u sukob, već da je njegova uloga da obezbeđuje sigurnost svim zajednicama.

„Ozbiljno shvatamo nasu odgovornost da budemo neutralni, ne da budemo deo sukoba, da budemo neutralni činilac koji obezbeđuje bezbednost i sigurnost svih zajednica i slobodu kretanja uključujući i za Srbe“, naglasio je Stoltenberg.

On je dodao da KFOR sve što se tiče konflikta pažljivo prati, kao i da NATO podržava politički dijalog pod okriljem EU.

„Ovo je podržano i poduprto vojnim prisustvom KFORA na KiM i ovo je poruka da nećemo biti uključeni, već neutralni činlilac i sprovoditi naše prisustvo prema jasnom mandatu UN“, poručio je Stoltenberg.

Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter