Izvor:
25.08.2017 u 19:58
0

Vučić: Od unutrašnjeg dijaloga o Kosovu zavisi naša budućnost!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da od unutrašnjeg dijaloga o kosovskom pitanju “u dobrom delu zavisi naša budućnost”.

On je istakao i da ne postoji nikakav rok za završetak unutrašnjeg dijaloga, “osim naše budućnosti”.

"Niko ne postavlja rokove, to su smešne gluposti. Mi ne moramo ništa i najverovatnije da nećemo ništa da provedemo. Plašimo se budućnosti, plašimo se realnog i racionalnog pristupa. Ako ima 1 odsto šanse da nešto uradimo i rešimo, boriću se svom snagom. Nema tačnih rokova", rekao je Vučić.

Dalje je govorio i o tome kako će da izgleda unutrašnjih dijalog.

"Krenućemo unutrašnjih razgovor, razgovaraće se unutar civilnog sektora, pa državnih organa, crkve, parlamenta, parlamentarnih odbora… Na svim mestima gde može da se razgovara. To je pitanje za sve nas, u dobrom delu nam od toga zavisi budućnost. Ja nemam bojazni za ekonomsku budućnost Srbije, ali sam mnogo manje optimističan od svojih protivnika po drugim pitanjima. Da li će se nešto konkretizovati i kako, zavisi od ocene svih nas možemo li ili ne da postignemo konsenzus u zemlji. Nemoguće je imati apsolutni konsenzus, ako većina političkih subjekata postigne dogovor i onda ćemo izaći sa predlozima", rekao je Vučić.

Istakao je i da "stranci znaju i sve razumeju", ali i upitao "kako da oni pogaze svoje odluke od pre devet godina" i "kako da ispuste one koje su, kako sami kažu, tetošili 20 godina".

b92.net
Foto: Twitter/InSerbiaNetwork, arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter