Izvor: Sputnik Srbija
23.09.2022 u 10:19
0

VUČIĆ RAZGOVARAO SA VIKTORIJOM NULAND: „Sastanak bio otvoren i sadržajan! Razmotrili smo najbitnija globalna i regionalna geopolitička pitanja!“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa zamenicom američkog državnog sekretara Viktorijom Nuland o najbitnijim globalnim i regionalnim geopolitičkim pitanjima, ali i dodatnim mogućnostima za jačanje partnerskog dijaloga Srbije i Sjedinjenih Američkih Država, objavljeno je na Instagram nalogu „buducnostsrbijeav“.

Vučić je, kako se navodi na zvaničnom Instagram profilu srpskog predsednika, iskoristio priliku da zahvali Viktoriji Nuland na „ozbiljnom, racionalnom i otvorenom angažmanu i razumevanju prilika na Zapadnom Balkanu“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Sastanak sa zamenicom državnog sekretara Viktorijom Nuland, kao i uvek, bio je izuzetno otvoren i sadržajan. Razmotrili smo najbitnija globalna i regionalna geopolitička pitanja, ali i dodatne mogućnosti sa jačanje partnerskog dijaloga sa SAD, kako u ekonomskom smislu, tako i u kontekstu sveobuhvatne bilateralne saradnje“, navodi se u objavi.

Prethodno, srpski predsednik sastao se i sa Džejkom Salivenom, savetnikom za nacionalnu bezbednost predsednika SAD, a nakon njega Vučić je izjavio da je susret sa visokim američkim zvaničnikom bio iskren, otvoren, o različitim temama, a samo takav može da donese neku dobrobit, i pored neslaganja po nekim pitanjima.

Sastanak sa Salivenom trebalo je da potraje pola sata, ali potrajao je sat i po.

„Sastanak sa Salivenom je verovatno do sada bio jedan od najznačajnijih, neki kažu da je on drugi, a neki da čak i najvažniji čovek SAD, najveće sile sveta. Razgovor je trajao dugo, o ekonomiji i o svim važnim političkim pitanjima, stremljenjima Srbije, regionu, Kosovu i Metohiji“, rekao je Vučić novinarima.

Kako je preneo, nije lako usaglasiti se po pojedinim pitanjima, ali je razgovor bio veoma otvoren i iskren.

„A, kada je razgovor otvoren i iskren, onda uvek mora da donese neku dobrobit. Ne može uvek da bude blagorodan, ali neko dobro donese. Važno je da smo se upoznali, Saliven je budućnost američke politike, i ne samo politike, i na mestu je gde de fakto odlučuje o ključnim pitanjima sveta, o ratu i miru“, rekao je Vučić.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter