Izvor: TANJUG
13.09.2023 u 10:59
1

Predsednik Vučić sa italijanskim ministrom za preduzetništvo Adolfom Ursom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ministrom za preduzetništvo i proizvedeno u Italiji Adolfom Ursom.

Sastanku prisustvuju ministri unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović i ministarka rudarstva i energetike Dubraka Đedović.

PREDSEDNIK VUČIĆ NA DORUČKU SA SINIŠOM MALIM I MOMIROVIĆEM, NA STOLU PARIZER I JOGURT: „Sledeće nedelje pojeftiniće još 10 proizvoda“

Urso boravi u poseti Srbiji povodom otvaranja kancelarije italijanske izvozno-kreditne agencije SACE.

Odličan sastanak sa ministrom Ursom o brojnim temama od obostranog interesa za naše zemlje, a posebno o kritičnim sirovinama. Izrazio sam zadovoljstvo činjenicom da je Srbija najveći spolјnotrgovinski partner Italije na Zapadnom Balkanu, što dovoljno govori o stabilnosti naše ekonomije i ubrzanom rastu Srbije. Izrazio sam očekivanje da će u narednom periodu biti realizovane nove italijanske investicije u našoj zemlji, jer su potencijali za ulaganja ogromni, posebno imajući u vidu raznovrsne mogućnosti koje se otvaraju u našim sveobuhvatnim pripremama za EXPO 2027. Iskoristio sam priliku da još jednom zahvalim na podršci koju Italija dosledno pruža našoj zemlji na EU putu i naglasio da naše dve zemlje imaju dugu tradiciju dobrih i prijateljskih odnosa, koje ćemo nastaviti zajednički da učvršćujemo – naveo je predsednik.

Sa ministrom Ursom kasnije danas sastaće se i predsednica Vlade Ana Brnabić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “Predsednik Vučić sa italijanskim ministrom za preduzetništvo Adolfom Ursom”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter