Izvor:
11.12.2019 u 11:37
0

VUČIĆ U ATINI: Da čuvamo leđa jedni drugima


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da bi Atina i Beograd trebalo dodatno da ojačaju svoje ekonomske i političke veze i "čuvaju leđa" jedni drugima na međunarodnoj sceni.

Vučić je u intervjuu za grčki list Katimerini rekao da je promovisanje trgovinske razmene od posebnog značaja, ali da je cilj i unapređenje političkih odnosa kako bi dve zemlje međusobno ojačale svoje pozicije u međunarodnoj zajednici.

Predsednik Srbije, koji je u ponedeljak stigao u Atinu na poziv predsednika Prokopisa Pavlopulosa, naglasio je važnost koju Beograd pridaje železničkoj pruzi Budimpešta-Pirej, preko Beograda, Skoplja i Soluna.

On je dodao da je vodio razgovore sa kineskim i evropskim zvaničnicima u vezi sa završetkom tog projekta.

DOGOVOR PRIJATELJA: Potpisana deklaracija o strateškom partnerstvu Srbije i Grčke

Vučić je napomenuo da Evropska unija gotovo svakodnevno vrši pritisak na Beograd zbog veza sa Kinom i Rusijom, ali insistirao je Srbija želi da održi dobre odnose sa tim zemljama.

On je naglasio da članstvo u EU ostaje strateški cilj Srbije, i da je Srbija mnogo postigla na svom evropskom putu.

Vučić je takođe rekao da će Beograd učiniti sve što može kako bi pomogao i Evropi i Grčkoj u vezi sa problemom migranata.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter