Izvor:
21.03.2019 u 15:17
0

VUČIĆ ZA ITALIJANSKU REPUBLIKU: Uveravam Evropu – Srbija je potpuno stabilna! Nasilnici ne predstavljaju našu zemlju!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je italijanskom listu "Republika", odgovarajući na novinarsko pitanje da li je u nakon sukoba koji su se desili preko vikenda u Beogradu ugrožena stabilnost, da je Srbija apsolutno stabilna i da nasilnici ne predstavljaju Srbiju.

– Uveravam Evropu: Srbija je apsolutno stabilna. Nažalost, mirne demonstracije, u kojima nije učestvovalo mnogo ljudi, postale su nasilne. Policija je garantovala red i mir na umeren način. Na srpskim ulicama više nećete viđati nekažnjeno nasilje. Stabilniji smo nego ikada, opozicionim strankama pada podrška u anketama – kazao je Vučić u intervjuu koji je dao tokom boravka u Nemačkoj.

On je poručio da "nasilnici ne predstavljaju Srbiju".

– Naša zemlja želi stabilnost, razvoj, integraciju u Evropu. Opozicionari se ugledaju na 'žute prsluke'. Jedan od njihovih vođa, fašista Obradović, nosio je 'žuti prsluk' u parlamentu. Doneli su nasilje prvo u parlament, a zatim i na ulice. Tako su postali gubitnici u društvu – rekao je Vučić.

Upitan "da li se plaši sukoba, pošto vođe opozicije pozivaju da se 'ide do kraja'", srpski predsednik je podsetio da je, "kada su oni pokrenuli nasilje, odmah sazvao konferenciju za medije, pretpostavljajući da će demonstracije biti održane ispred Predsedništva".

– Tražili su moju ostavku, rekao sam javno da sam legitimno izabrani predsednik i da neću podneti ostavku. Kazao sam 'poštujem vas demonstrante, iako vas je malo, ali ne i važe vođe među kojima su fašista i šaka lopova. Ne zanima me moja sudbina, ja obavljam vlast pošto sam izabran i nastojim da sprovedem teške, odvažne reforme. Ne plašim se njihovog nasilja – naveo je Vučić.

Na pitanje novinara "zašto ne raspiše prevremene izbore", on je kazao da je "ogromna većina građana na njegovoj strani" i da "razmišlja o tome".

– Ali, oklevam zato što se nadam da mogu da ponovo pokrenem dijalog sa Prištinom. Tokom izborne kampanje nemoguće je pregovarati, eto to je poenta – rekao je Vučić.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter