Izvor: Tanjug
19.08.2023 u 09:38
0

ZABRINUT ZBOG NAORUŽAVANJA KOSOVSKE VOJSKE: Kurti se neće zaustaviti, smatra Milovan DRECUN

Predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun upozorio je da se više ne radi o velikoalbanskoj ideji, već o njenoj realizaciji uz podršku međunarodne zajednice i naglasio da ga od toga ipak više plaši opremanje i obučavanje buduće tzv. kosovske vojske što je, kako ocenjuje, najveća pretnja ne samo za opstanak i bezbednost srpskog naroda, već i po regionalnu bezbednost.

ZBOG OVOG KURTIJEVOG ČOVEKA JE UHAPŠEN SRBIN IZ LEPOSAVIĆA Radoica Radomirović napada žene i zatvara Srbe!

Drecun je za ocenio da je više nego jasno da projekat Velike Albanije ne može da bude realizovan bez podrške vodećih zapadnih zemalja, koje ne čine ništa da ga preduprede, već pomažu proglašavajući KiM državom.

Tog trenutka ako bi se sve to desilo bila bi rasturena i Severna Makedonija i Crna Gora i jug centralne Srbije bi planuo, jer niko ne bi mogao da ih zaustavi u realizaciji tog projekta. Svako zalaganje da Beograd prizna lažnu nezavisnost Kosova i Prištini omogući članstvo u UN je zapravo zalaganje za velikoalbanski projekat-, rekao je Drecun upitan da prokomentariše ocenu predsednika Srbije da je politika stvaranja Velike Albanije proces koji će se nastaviti i da se premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti neće zaustaviti.

Za tu predsednikovu izjavu Drecun kaže da je utemeljena na činjenicama. Prema rečima Drecuna, svi albanski lideri regiona, bez obzira na razmirice, okrenuti su ka zajedničkom cilju stvaranja jedinstvene etničke države i zato je Kurti u Tetovu, gde su ga nazvali „nekakvim premijerom svih Albanaca“, proglasio pobedu svih Albanaca. Drecun ipak kaže da ga mnogo više zabiranjava i vojni plan zbog koga Srbija mora da upali crvenu lampicu jer Zapad intenzivno oprema i obučava buduću vojsku Kosova – sadašnje tzv. Kosovske bezbednosne snage (KBS).

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter