Izvor:
13.04.2024 u 15:03
0

KURTIJEV TEROR: Srbin iz Zvečana uhapšen na prelazu Brnjak, sa lisicama odveden južno od Mitrovice

Kancelarija za Kosovo i Metohiju će u naredna dva sata objaviti koji svetski centri moći stoje iza ove najnovije odmazde nad Srbima sa severa KiM. "Današnje hapšenje Srećka Sofronijevića nastavak je brutalnog progona srpskog naroda, čiji je Aljbin Kurti izvršilac", poručili su iz Kancelarije za KiM.

 Srbin iz Zvečana Srećko Sofronijević uhapšen je danas na administrativnom prelazu Brnjak i sa lisicama na rukama, bez ikakvog obrazloženja, odveden južno od Ibra, saopšteno je ranije iz Kancelarije. Sofronijević je u trenutku hapšenja bio sa suprugom, koja je očevidac ove najnovije represije kosovske policije.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju odmah je obezbedila advokata uhapšenom Srbinu, koji će proveriti sve elemente ovog slučaja.

Reč je o Srbinu koji je teško ranjen 13. oktobra 2021. godine od strane pripadnika Kurtijeve Rosu policije koja je tada upala na sever Kosova i Metohije kako bi izazvala incidente, naglašavaju iz Kancelarije za KiM.

Napominju da se Sofronijević mesecima oporavljao od posledica ranjavanja, a da je metak „tada primio dok su pripadnici Rosu bacili suzavac u njegov komšiluk, a on pokušao da skloni dete“.

Eljšani: Sofronijević uhapšen zbog „rušenja ustavnog poretka Kosova“

Zamenik komandira tzv. Kosovske policije Veton Eljšani potvrdio je danas da je uhapšen Srećko Sofronijević iz Zvečana, a sumnjiči se, kako navodi, za „rušenje ustavnog poretka Kosova“.
Eljšani je za Kosovo onlajn dodao da je Sofronijević prebačen u policijsku stanicu Južne Mitrovice.
„Prebačen je u stanicu Jug gde se istražuje i ispituje. Nakon toga ćemo videti šta dalje“, kazao je Eljšani.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter