Izvor: BSC Happy
15.01.2024 u 14:21
0

ZORAN ANĐELKOVIĆ: „Unipolarni svet je delovao dok drugi nisu ojačali, dolaskom Putina situacija postaje drugačija“

Zoran Baki Anđelković o tome šta je zapravo globalizacija.

Zoran Anđelković – nekadašnji predsednik Privremenog Izvršnog veća Kosova i Metohije gostovao je u popularnoj emisiji „Aktuelnosti“ na Happy televiziji i tom prilikom govorio o tome kako se globalizacija posmatrala krajem devedesetih i šta je zapravo bio cilj velikih moćnika.

„AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Rat će trajati sve dok se ne završe izbori u SAD“

– Krajem devedesetih i početkom dve hiljadite glavna teza je bila- glavna priča je globalizacija. Ako sada sa ove tačke pogledamo šta je globalizacija, ona je u stvari bila želja da jedna imperija vlada celim svetom, to je suština. U tom trenutku da mi budemo iskreni, to je delovalo dosta relano. Rusija je bila na kolenima, Kina tek počela da se razvija, SSSR se raspao, Jugoslaviju su rasturili, kaže gospodin Anđelković pa dodaje:

– Pravili su male zemlje tamo gde im odgovara kako bi mogli da upravljaju, to je ta globalizacija. Ta globalizacija nije ni mogla drugačije da se tumači nego tako kao imperija koja je zavladala svetom.

Anđelković je rekao da se tako nešto nikada u istoriji nije desilo, ističe da koliko god su se neki tada opirali to je samo dovelo do strašnih posledica.

– To se nikad u istoriji nije dogodilo, ali u tih 10,15 godina objektivno se to događalo. Mi smo se nešto opirali, ne mislim samo na Srbiju i Jugoslaviju, nego o svim malim zemljama, mi se malo opirali pa dobili bombardovanje, druge zemlje se opirale pa dobili ratove. Taj unipolarni svet je delovao u jednom periodu sve dok drugi nisu malo ojačali, Rusija je ojačala ekonomski, došao je Putin, i potom se razvila jedna potpuno drugačija situacija, zaključuje Anđelković.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter