Izvor: B92
21.11.2023 u 10:54
0

PROŠIRENI SMEŠTAJNI KAPACITETI: Novo privremeno prenoćište za lica bez krova nad glavom u Beogradu

Najviše u istom momentu može da boravi 31 osoba

Sekretarijat za socijalnu zaštitu grada Beograda u saradnji sa Crvenim krstom Beograd, otvorio je i ove godine privremeno prenoćište za beskućnike na Autokomandi.

„Sinoć smo, i to prvo veče koje smo radili ove godine, imali ukupno osmoro beskućnika koji su koristili usluge Privremenog prenoćišta za lica bez krova nad glavom, šest muškarca i dve žene“, rekao je za Tanjug Nikola Prica, sekretar Crvenog krsta Beograd.

DANAS JE ARANĐELOVDAN: Slavili su ga i Nemanjići, a evo kako su oni dočekivali goste

Prema njegovim rečima, Sekretarijat za socijalnu zaštitu grada Beograda u saradnji sa Crvenim krstom Beograd, otvorio je i ove godine privremeno prenoćište za beskućnike na adresi Dr Milutina Ivkovića broj 2.

„Svakog dana od 20 časova ovaj centar postaje dostupan korisnicima do 8 časova ujutru. Korisnici ovog centra moći će da na ovoj lokaciji zamene garderobu i zadovolje sve higijenske potrebe, a isto tako i da na bezbednoj i toploj lokaciji pronađu utočište tokom noći“, rekao je Prica.

On je dodao da su prošireni smeštajni kapaciteti prenoćišta. Ukupno je 31 krevet, od kojih 25 za muškarce i 6 za žene. Prošle godine je u proseku oko 55 različitih korisnika mesečno koristi usluge, odnosno na mesečnom nivou realizovano je preko 900 poseta.

„Crveni krst Palilula svake godine u radu sa beskućnicima realizuje i izdavačku delatnost objavljujući informator koji pruža sve relevantne informacije osobama koje se nalaze bez krova nad glavom pružajući im kvalitetno orjentisanje kako bi njihove svakodnevne aktivnosti u vidu prehrane, održavanja lične higijene kao i podmirivanje ostalih životnih potreba mogli realizovati na teritoriji Beograda“, rekao je Prica.

ŠOK! Zaljubila se u beskućnika
Pixabay

On je istakao da zainteresovani građani treba sa donacije upute lokalnim organizacijama koje će toplu garderobu i hranu dalje usmeravati ka primaocima pomoći pa je bitno je naglasiti da se u centru ne vrši primanje robe i polovne garderobe.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter