Izvor: Tanjug
25.03.2022 u 07:35
0

Milorad Dodik: I danas se pitam kako spavaju ti koji su ubijali decu

Srpski član predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je sinoć u Kraljevu da su Srbi slobodarski narod koji nikada neće zaboraviti žrtve NATO agresije, kao i da nikada neće oprostiti taj strašni zločin, iako je učen da prašta.

Naglasio je da je očekivao da će „NATO bezočnici“ reći da su pogrešili, ali se prevario, jer, kaže, i posle 23 godine neki od njih govore da je to trebalo i da su ubijena deca bila kolateralna šteta, što je, tvrdi, još jedan razlog zbog koga nikada neće pristati da RS bude deo tog saveza.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Kao da je naišao oblak sa gradom i napravio štetu, nisu se okretali i danas uživaju u sećanjima i misle da su junaci ne samo tog već i ovog vremena“, rekao je Dodik.

Podsetio je da je jedan od agresora na projektilu napisao i da je ponosan što su nas našli, a projektil je našao devojčicu u Vranju i ubio je. Dodao je da se i danas pita kako spavaju ti koji su ubijali i ubili 81 dete.

Naglasio je da srpski narod zna da treba nastavtiti život sa tim ranama i da je Srbija zato našla novi put, put na kojem su svi Srbi, ma gde živeli jedinstveni i ekonomski jaki. Podsetio je na rušenje škola, vrtića i zdravstvenih usranova, na ubjane dece, i upitao kakve je sve to imalo veze s ratom.

„Okupili smo se večeras da obeležimo zločinački pohod NATO u dva navrata na slobodarski srpski narod i njihovu Republiku Srpsku i Srbiju“, rekao je Dodik i poručio da slobodarski srpski narod iz Republike Srpske pripada jedinstvenom srpskom narodu.

Dodao je da danas obeležavamo i Dan sećanja, na incijativu predsednika Vučića, a koja podrazumeva da Srbija i RS zajedno obeležavaju datume iz slavne i tužne prošlosti .

„Srbija je ojačala i ojačao je srpski narod u celini, uveren da moramo da idemo dalje i da budemo snažni i jedinstveni jer je to najbolji način da se odužimo stradalim, onima koji su verovali u Srbiju, koji su ginuli maštajući o razvijenoj, mirnoj, jedinstvenoj Srbiji“, rekao je Dodik. Zato je, kaže, važno u tekškim vremenima okupiti se oko Vučica dati mu snagu pregovaraca.

„Ta snaga je neophodna, znam koliko je važno da imamo stabilnost mir i onda smo jaki i NATO nam ne moze ništa“, rekao je Dodik i naglasio da ovo vreme traži da se okupimo oko politike koju zastupaju Aleksandar Vučić i njegov tim. Kako je rekao, Srbiji je u ime RS zahvalan na onome sto Srbija jeste.

„Veseilmo se svakom njenom uspehu jer nije vazno da li se zovemo bosanski, kosovski, hrvatski Srbi, vec da se zovemo Srbi. Zato je naše nebo gde god živimo nebo slobode, koje moramo da branimo i da jačamo“, rekao je Dodik.

Poručio je Vučiću da mu želi da prikupi novu snagu za dane koje dolaze, a koji nisu laki.

„To što čekamo za desetak dana to nije problem već kako je sačuvati od onih koji je žele prevući na svoju stranu, onih koji ne žele da je ostave da bude slobodna zemlja koja suvereno odlučuje“, rekao je Dodik na obeležavanju Dana sećanja i 23 godine od NATO agresije na SRJ, kojem je prisustvovao i ceo državni vrh Srbije na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić, a besedu je održao patrijarh Porfirije. Skupu je prisustvovala i predsednica RS Željka Cvijanović.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter