Izvor: BSC HAPPY/TELEGRAF
25.11.2023 u 10:37
0

CRVENI ALARM ZA HRVATSKU: Očekuje se mećava uz obilan sneg

Hrvatski meteorolozi su izdali crveno upozorenje za Velebitski kanal i Srednju Dalmaciju zbog jake i vrlo jake, mestimično moguće i olujne bure.

Hrvatski hidrometeorološki zavod prongozira za jutro i deo prepodneva većinom oblačno s mestimičnim padavinama, kišom, u gorju snegom, a malo susnežice ili snega može pasti i u nekim ravnicama. Potom prestanak padavina i smanjenje oblaka.Severoistočni vetar kojeg već ima u gorju duvaće i u nizinama, a biće većinom umeren, u višim predelima jak i vrlo jak. Na Jadranu jaka i vrlo jaka bura i severni vetar, mestimično s orkanskim udarima. Najviša dnevna temperatura od 2 do 7, duž obale i na ostrvima između 9 i 13 °C.

U unutrašnjosti promenljivo sa sunčanim razdobljima, a uz povremeno više oblaka očekuju se lokalni pljuskovi snega. Na Jadranu će prevladavati sunčano vreme, a više oblaka uglavnom mestimično ujutro, zatim danju na otvorenom moru. U unutrašnjosti severni i severozapadni vetar, većinom slab do umeren, na istoku te u unutrašnjosti Dalmacije i jak. Na Jadranu jak i vrlo jak severni vetar i bura u slabljenju i uveče u okretanju na jugo. Najniža jutarnja temperatura vazduha od -6 do -1, na Jadranu od 1 do 6 °C. Najviša dnevna od 3 do 8 u unutrašnjosti te između 8 i 12 °C duž obale i na ostrvima.

SKANDAL U HRVATSKOJ ŠKOLI: Učenici se smrzavali, dok je on punio mercedes na školsku struju

Meteorolozi su izdali crveno upozorenje, za Velebitski kanal i Srednju Dalmaciju zbog jake i vrlo jake, mestimično moguće i olujne bure, naročito prema večeri na jugu područja. Najjači udari vetra očekuju se 35-70 čvorova (65-130 km/h).

Vreme je vrlo opasno i podrazumeva visok nivo opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebno pomorcima. Takođe, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu. Budite svesni opasnosti i obratite pažnju i pratite najnovija vremenska obaveštenja. Savetujemo javnost da izbegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je verovatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o saobraćaju.

Za ostatak Dalmacije i za Istru izdato je narandžasto upozorenje, kao i za Riječku regiju, zbog tramontane i jake bure.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter