Izvor: Tanjug
27.01.2022 u 16:48
0

CVIJANOVIĆ: Srpska i Severna Makedonija nemaju otvorenih pitanja

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović sastala se danas u Skoplju sa predsednikom Severne Makedonije Stevom Pendarovskim.

Cvijanović je izjavila da je sastanak bio konstruktivan, u duhu dodatnog unapređenja prijateljskih odnosa Republike Srpske i Severne Makedonije, prenose mediji. 

Ona je dodala da Srpska i Severna Makedonija nemaju otvorenih pitanja koja bi, kako je rekla, opterećivala dve zemlje.

– Ali na dnevnom redu imamo mnogo oblasti u kojima treba da unapredimo saradnju, prvenstveno mislim na bliže povezivanje u ekonomskom smislu, a računamo da ćemo i u infrastrukturnom povezivanju imati bolju vezu u budućem periodu. Na dnevnom redu je bilo i pitanje statusa određenih zajednica, kako Srba u Severnoj Makedoniji tako i Makedonaca u Srbiji i Republici Srpskoj –  rekla je Cvijanović i dodala da je raduje otvorenost i opredeljenost Severne Makedonije prema inicijativi Otvoreni Balkan, te da Republika Srpska u tome vidi veliku razvojnu šansu.

Predsednica Srpske je dodala da je na sastanku sa predsednikom Sjeverne Makedonije ponovila da u BiH, nažalost, nema potpune saglasnosti u vezi tog pitanja.

U večernjim časovima predsednica Srpske prisustvovaće Svetosavskoj akademiji povodom nacionalnog praznika Srba u Severnoj Makedoniji.

U zvaničnom delu programa planirano je njeno obraćanje zvanicama.

Cvijanović se prethodno u Kumanovu sastala sa gradonačelnikom Maksimom Dimitrievskim, nakon čega se družila sa članovima Kulturno umetničkog društva „Srpski vez“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter