Izvor: SD.RS
25.09.2023 u 09:19
0

DA LI JE NAPUSTILA CRNU GORU? Još traje potraga za Katarinom! Otkriveni novi detalji afere „tunel“

Podgorička policija i juče je tragala za Katarinom Baćović, osumnjičenom da je deo kriminalne grupe koja je obila depo Višeg suda u Podgorici, a operativni podaci govore da ona nije napustila Crnu Goru.

Baćović je identifikovana kao osoba koja je, koristeći falsifikovanu ličnu kartu, iznajmila stan u suterenu iz kog je prokopan tunel do depoa. Nju Tužilaštvo tereti da je spona između zaposlenog u Višem sudu i rudara, ali i veza između izvršilaca posla i njihovih pomagača iz Crne Gore. U istrazi obijanja depoa saslušana je njena majka koja je i upraviteljica sudske pisarnice.

Policija i tužilaštvo utvrđuju da li je Baćovićeva zloupotrebila i majku. U međuvremenu, istražitelji su došli do podatka da je ta Podgoričanka povezana i sa pripadnicima kriminalnog klana iz Tuzi.

Ona je, prema sumnjama policije i Tužilaštva iznajmila stan u suterenu zgrade u Njegoševoj ulici broj 12, iz kog su pripadnici krimi-ekipe kojoj pripada, obili prostoriju u kojoj su pohranjeni sudski dokazi.

SLUČAJ „TUNEL“ NE PRESTAJE DA ŠOKIRA: Stigle nove informacije, saslušan je jedan od ključnih aktera

Iz tog stana osumnjičeni srpski državljani Veljko Marković (32), njegov stric Milan Marković (53), Dejan Jovanović (30) i Vladimir Erić (32) od kraja jula do 11. septembra navodno su kopali tunel do sudskog depoa.

Provala u sudski depo primećena je 11. septembra, kada su nadležni najpre utvrdili da je neko „samo“ ispreturao dokaze. Međutim, dok je još trajao uviđaj u obijenom depou i letimični popis dokaza u najvažnijim predmetima, otkriveno je da su lopovi u depo ušli podzemnim prolazom iz Njegoševe ulice broj 12.

Prvi krupni trag u tom slučaju, kombi koji su koristili osumnjičeni, policajci su pronašli 13. septembra. Dan kasnije pronašli su i stan u podgoričkom naselju Zabjelo, gde im je navodno bila baza.

U dosadašnjoj istrazi, kojom rukovodi podgoričko Osnovno državno tužilaštvo, izuzeto je na stotine sati snimaka s nadzornih kamera, pronađen je alat koji su kopači koristili, a veštačenjem je izolovan i trag osumnjičenih.

Utvrđeno je i ko su izvođači radova na kopanju 30 metara dugog tunela do sudskog depoa, a nadležni tvrde da su korak bliže motivu i nalogodavcima tog nezakonitog posla.

Operativni podaci policije govore da su vođe kavačkog kriminalnog klana organizovale kopanje podzemnog tunela, a inspektori i dalje utvrđuju šta im je bio glavni cilj.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter