Izvor: Novosti
15.05.2022 u 15:37
0

DODIK I ČOVIĆ NA METI NEMAČKE: Optužili ih za govor mržnje, njihova politika pretnja miru u jugoistočnoj Evropi

Vladajuće partije u Nemačkoj okupljene oko SPD-a pripremaju tekst rezolucije za koju će glasati na sednici Bundestaga, a kojom će postaviti metu na srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika i lidera HDZ-a Dragana Čovića optuživši ih za narušavanje mira u BiH.

OBELEŽAVANJE 30 GODINA VRS Milorad Dodik poručio da ne smemo zaboraviti sve koji su živote utkali u stvaranje Republike Srpske!

Milorada Dodika i Dragana Čovića, Nemci su optižili za govor mržnje, a njihove političke aktivnosti nazvali su „etničko-separatističkim snagama“. Oni su pozvali lidere Srbije i Hrvatske da se distanciraju od procesa koji je, kako tvrde, „poguban“ za BiH. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Konkretno, političke akcije nacionalističkih političara poput Milorada Dodika, trenutno člana Predsedništva BiH, i Dragana Čovića, predsednika stranke HDZ BiH, imaju za cilj uništiti Bosnu i Hercegovinu kao državu i dom raznolikog stanovništva. Ova politika je pretnja miru u jugoistočnoj Evropi; to je neprihvatljivo i zahteva odlučan, čvrst otpor Evropske unije, njezinih država članica i međunarodne zajednice – stoji u nacrtu rezolucije, a prenosi „Istraga ba“.

Poseban akcenat stavljen je na Dodikove aktivnosti u Narodnoj skupštini Republike Srpske koje se odnose na prenos nadležnosti, konkretno na primeru Zakona o nepokretnoj imovini. 

Posebnu zabrinutost, izrazili su navodeći kako srpski politički vrh svojim izjavama daje podršku „velikosrpskim“ idejama, a zabrinuti su i zbog uticaja Rusije na lidere Srpske.

SASTANAK U BRISELU: Srpski član Predsedništva Milorad Dodik izjavio ukrajinska kriza ne preti eskalaciji sukoba u BiH

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter