Izvor: RTRS
07.10.2023 u 14:54
0

DODIK I CVIJANOVIĆEVA SA ERDOGANOM: Potvrđena odlična privredna saradnja Srpske i Turske (FOTO, VIDEO)

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović sastali su se sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom.

Dodik i Cvijanović upoznali su Erdogana sa političkom situacijom u BiH, uticajem pojedinih zapadnih zemalja na odluke koje donose bošnjački političari.

Istovremeno, potvrđena je odlična privredna saradnja Republike Srpske i Republike Turske, nastavak svih započetih projekata, ali i najava novih.

Sastanku su prisustvovali i potpredsednik Turske Dževdet Јilmaz i ministar spoljnih poslova Hakan Fidan.

Uvek je zadovoljstvo razgovarati sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom sa kojim sam se danas sastala, zajedno sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom – napisala je Cvijanović na svom Instagram nalogu.

SASTANAK U ANKARI: Dodik i Cvijanovićeva kod Erdogana (FOTO)

Cvijanović je navela da je Erdoganu čestitala na reizboru za lidera Stranke pravde i razvoja i poželjela mu da sa uspehom nastavi da predvodi najsnažniju stranku u Turskoj.

Tokom sastanka smo izrazili zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom Turske sa svim nivoima vlasti u BiH, kao i opredeljenost ka njenom daljem jačanju, te realizaciji ranije dogovorenih projekata. Upoznali smo Erdogana sa aktuelnim političkim prilikama u BiH, te ukazali na važnost unapređenja unutrašnjeg dijaloga demokratski izabranih predstavnika naroda, bez stranog intervencionizma – naglasila je Cvijanović.

Prethodno je održan sastanak sa bivšim potpredsednikom, sadašnjim poslanikom Fuatom Oktajiem.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter