Izvor: Tanjug.rs
20.09.2023 u 21:36
0

DODIK PORUČIO: „Prirodno je da Srbija i RS budu jedna država, ali nam to nije dozvoljeno“

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je sasvim prirodno da Srpska i Srbija budu jedna država, ali da im to nije dozvoljeno.

„U novijoj političkoj istoriji je bilo sasvim prirodno da Srbi organizuju svoju državu na prostoru današnje Srbije i današnje Republike Srpske i još nekih prostora i da to bude deo istorijskog duga koji velike sile treba da daju Srbima. Međutim, mi smo još u procesu u kome nama to nije dozvoljeno“, rekao je Dodik na manifestaciji „Dani Srpske“ u Beogradu.
Dodao je da se ta manifestacija održava 11. put u cilju dokazivanja „nečega što je dokazano“.

„Da smo jedan narod, jedan identitet, jedna vera, jedna nacija i da nas je samo splet okolnosti koji nam je nametnut kroz istoriju i skorašnjim političkim razvojem naterao da budemo teritorijalno nešto posebno, a mi smo jedno. Jedno što nas okuplja, jedno za šta se živi i jedno što nikada nećemo dati“, poručio je Dodik.

OBUSTAVLJENA ISTRAGA: Tužilašatvo BiH obustavilo istragu protiv Dodika u slučaju ikone, dobili odgovor od UKRAJINACA

On je naveo da su građani Srbije i Republike Srpske deo jednog jedinstvenog srpskog naroda kom kroz istoriju velike sile nisu dozvolile da se integriše, već su ga, kako je rekao, mučile kroz različite oblike.

„Mi nikoga ne progonimo, ništa tuđe nećemo. Svi koji ovde žive sa nama su dobrodošli i nikakav problem nemaju. Mi smo narod koji je drugima dao slobodu kroz istoriju i nikada nije oklevao da tu slobodu da u enormnim količinima“, rekao je Dodik.

Dodao je da to nije bilo dovoljno i da su se na kraju prošlog veka oni koje su Srbi oslobađali „navalili da nam se osvete za tu datu slobodu sa početka veka“.

„Zato je danas važno da se okrenemo sebi, da budemo Srbi, da budemo Srbija, da budemo Republika Srpska, da živimo jedno, da smo jedno, bez obzira na granice i formalnosti. Mi smo jedno i to nam niko ne može oduzeti“, poručio je Dodik.

On je zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije na izgradnji infrastrukture u Republici Srpskoj, dodavši da je to normalno.

„Bio sam svedok kada je predsednik Vučić nudio i Federaciji da se tamo naprave neke škole, ali oni neće. Onda se setio jedne dobre stvari: Ajde vi napravite u Sandžaku bilo koju školu, mi ćemo prihvatiti. Neće ni to. Oni hoće samo slabu Srbiju. Slabe Srbije nema ako smo objedinjeni i ako imate vođstvo kakvo imate danas i koje personifikuje Aleksandar Vučić“, zaključio je Dodik.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter