Izvor: Tanjug
20.09.2023 u 22:14
1

MILATOVIĆ PORUČIO SPAJIĆU: „Na njemu je odgovornost da formira proevropsku vladu“

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović kazao je da je sada na mandataru Milojku Spajiću najveća odgovornost da napravi vladu kakvu građani očekuju, a to je snažna reformska i proevropska vlada.

Komentarišući formiranje nove crnogorske vlade, Milatović je kazao da je on poverio mandat Milojku Spajiću koji je osvojio najveći broj glasova na izborima, te da je sada odgovornost najviše na njemu da napravi vladu kakvu građani očekuju, a to je snažna reformska i proevropska vlada.

Milatović koji učestvuje na godišnjem sastanku Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, rekao je da je svoj dolazak u Njujork iskoristio da dodatno učvrsti odnose Crne Gore i SAD.

„Imao sam sastanak sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom, i dobio sam uveravanje da SAD čvrsto veruju u demokratske promene Crne Gore, a sa druge strane preneo sam američkoj administraciji našu želju da Crna Gora u narednom periodu postane najbliži strateški partner SAD na balkanskom poluostrvu“, kazao je Milatović.

Milatović je dodao da je nastojao da ukaže na uspeh demokratskih promena u Crnoj Gori.

MILATOVIĆ PROTESTVOVAO ZBOG ABAZOVIĆEVE ODLUKE: „To unosi zabunu, ne doprinosi ozbiljnosti“ (FOTO)

„Težio sam tome da dobijem snažnu podršku za ono što radim i drago mi je da sam uspeo da učvrstim poverenje i podršku. Crna Gora je demokratska zemlja, ovo je bio sastanak između partnera, prijatelja i saveznika koji dodatno žele da učvrste svoje partnerstvo“, istakao je on.

Poručio je i da je preneo Blinkenu da čvrsto veruje i promoviše tri ključna spoljnopolitička prioriteta Crne Gore, kredibilno članstvo Crne Gore u NATO savezu, ubrzanje evropskog puta i dobrosusedski odnosi koje Crna Gora dodatno treba da unapređuje.

Ono što je dodatno zatražio od Blinkena, kako je kazao, jeste upravo ta podrška na evropskom putu.

„Zaista smatram da je uspešna priča crnogorskog učlanjenja u EU puno veća od Crne Gore i da može biti dobar zamajac svim ostalim zemljama Zapadnog Balkana, ali i šire“, poručio je Milatović.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “MILATOVIĆ PORUČIO SPAJIĆU: „Na njemu je odgovornost da formira proevropsku vladu“”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter