Izvor: Tanjug
16.11.2022 u 16:17
0

DODIK POSLAO JASNU PORUKU: „Lažno se zaklinju u Ustav, a onda sve govore antiustavno. Naš pruistup jeste Ustav!“

Srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović poručila je danas da je za rešenje problema potreban dijalog, a predsednik Republike Srpske Milorad Dodik da poštuje njen pristup, ali da će brzo videti da je u tom telu teško bilo šta dogovoriti.

Cvijanović i Dodik su to rekli u zajedničkom obraćanju novinarima nakon inauguracije članova Predsedništva BiH u Sarajevu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE 

Dodik je rekao da su institucije i sama BiH zarobljene spinovanjem koje dolazi iz političkog Sarajeva.

Ponovio je da ne postoji nijedna odluka o članstvu BiH o NATO, jer ne postoji usaglašen stav o tome, te da navodi hrvatskog člana Predsedništva BiH Željka Komšića predstavljaju obični spin.

„Danas je lagao masovno, o svemu govorio na njemu svojstven način i to govori dovoljno o tome da neće biti nikakve mogućnosti dogovora. Poštujem Željku Cvijanović i njen pristup, ali će vrlo brzo videti da to nije dobro mesto i da je tu teško moguće dogovoriti bilo šta“, rekao je Dodik.

Dodao je da je namera političkog Sarajeva da se uruši sistem odbrane u BiH.

„Razvalili su obaveštajnu službu, ne funkcioniše nijedan sistem predviđen Ustavom. Lažno se zaklinju u Ustav, a onda sve govore antiustavno. Naš pruistup jeste Ustav“, poručio je Dodik, prenela je RTRS.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik kritikovao izjave Komšića: NATO put BiH ne postoji!

Dodik je najavio da će brzo biti donesen zakon koji će predstavnike Republike Srpske na nivou BiH obavezati da poštuju odluke institucija Srpske.

Cvijanović je rekla da tri člana Predsedništva ulaze u ovu instituciju sa prilično različitim viđenjima i stavovima, poručujući da će se u svom radu pridržavati Ustava.

„Ja sam legalista i želim da očuvam organsku vezu sa Republikom Srpskom“, rekla je Cvijanovićeva i dodala da je Republika Srpska prva u BiH krenula sa procesom formiranja vlasti.

Ona je istakla da je potrebno graditi dobre odnose sa zemljama okruženja, te razvijati partnerstva i prijateljstva.

„Za svako rešenje je potrebno imati dijalog i dogovor. Potrebno je graditi dobre odnose sa našim okruženjem“, navela je Cvijanović.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter