Izvor: alo.rs
03.10.2023 u 11:33
0

DRITAN SAGLASAN: Abazoviću prihvatljivi prinicipi iz platforme koju je predložio Milatović

Premijer Dritan Abazović kazao je da im je prihvatljiva platforma za Crnu Goru u EU koju je predložio predsednik Crne Gore Jakov Milatović.

“Vladi su ti principi potpuno prihvatljivi i pozivamo državni parlament da otvori svoja vrata kako bi doneli nekoliko važnih odluka vezano za EU put. Iako gro kritika pada na vladu, što je logično, ali nije skroz tačno, mi se ne branimo od toga, prihvatamo taj deo odgovornosti. Ono što je konkretno vezano za EU agendu leži u državnom parlamentu, to je izbor sudskog saveta, sudije Ustavnog suda i izbor VDT u punom mandatu”, rekao je Abazović na sednici.

SPAJIĆ OD IZVESNE DO NEZAVIDNE POZICIJE: Crna Gora ni posle 45 dana nema vladu

Istakao je da je prihvatljiva svaka inicijativa koja ide u pravcu okupljanja oko evropske agende.

Ponovio je da nezavisnih i profesionalnih institucija nema dok se ne oslobodimo stega kriminala i korupcije.

Naš evropski put će biti bolji kada još malo uradimo na onome što je borba protiv organizovanog kriminala i korupcije – rekao je Abazović.

On je apelovao na tužilaštvo i sudstvo da brže donose odluke.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter