Izvor: Alo.rs
01.02.2024 u 14:05
1

MILATOVIĆ IZNEO JASAN STAV: Očekujem da Crna Gora uskoro uputi ambasadora u Beograd

Kako je saopšteno iz Milatovićevog kabineta, u odvojenim razgovorima sa ambasadorima u Rezidenciji na Cetinju, predsjednik Milatović poželeo im je dobrodošlicu u Crnu Goru i uspešno obavljanje diplomatske misije, iskazujući uverenje da će tokom mandata dati dodatni doprinos unapređenju međudržavnih odnosa.

PUCA TIKVA IZMEĐU JAKOVA I MILOJKA: Rastanak se primakao – kuda vodi novi sukob PES-a i Milatovića

Milatović je ambasadore upoznao sa vanjskopolitičkim prioritetima koji se zasnivaju na stremljenjima da Crna Gora 2028. godine postane 28. članica Evropske unije, da kao članica NATO jača svoj kredibilitet, da dodatno unapredi dobrosusedsku saradnju, kao i svoju poziciju u multilateralnim okvirima.

U razgovoru sa ambasadorom Rodićem, Predsednik države je istakao da u odnosima Crne Gore i Srbije postoji prostor za snaženje međudržavne saradnje u obostranom interesu, što građani obje države odavno očekuju.

S tim u vezi podsetio je kako je, nakon stupanja na dužnost, nakon posete EU institucijama u Briselu, za prvu bilateralnu posetu odabrao Srbiju, što svakako predstavlja novi momenat u odnosima dve države.

Izrazio je uverenje da će imenovanje ambasadora Srbije u Crnoj Gori dati doprinos jačanju bilateralnih odnosa dve zemlje, uz očekivanje da će Crna Gora uskoro uputiti ambasadora u Beograd.

Sagovornici su ukazali na važnost obostrane posvećenosti kreiranju atmosfere međusobnog uvažavanja i tradicionalne bliskosti dvije zemlje.

Predsednik države je u razgovoru sa ambasadorom Luksemburga podsetio na svoju nedavnu posetu toj državi, koja je dala dodatni podstrek jačanju saradnje. Upoznao je sagovornika sa aktuelnom fazom evropskih integracija Crne Gore i istakao očekivanje da će podrška Luksemburga biti još snažnija.

Poseban deo razgovora bio je posvećen jačanju ekonomske saradnje, čemu značajan doprinos daje i mnogobrojna crnogorska iseljenička zajednica u Luksemburgu.

U razgovoru sa ambasadorom Republike Litvanije potvrđeni su prijateljski odnosi dve zemlje, uz opredeljenost da se na tim osnovama grade još snažniji međudržavni odnosi, prvenstveno kroz intenziviranje političkog dijaloga i razmenu poseta na najvišem nivou.

Sagovornici su konstatovali da postoji potencijal za dodatno unapređenje saradnje u oblasti ekonomije i turizma.

Tokom susreta sa ambasadorom Omana, Predsednik Crne Gore je iskazao otvorenost za svaku inicijativu usmerenu na unapređenje odnosa i sveukupne saradnje dve države.

Obostrano je iskazan interes za jačanje političkih odnosa na najvišem nivou, kao i snaženje saradnje u delu ekonomije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “MILATOVIĆ IZNEO JASAN STAV: Očekujem da Crna Gora uskoro uputi ambasadora u Beograd”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter