Izvor: Telegraf.rs
10.09.2022 u 15:13
0

EDI RAMA: Izvršen je napad na Informacioni sistem upravljanja zemlje, a iza njih stoje isti agresori!

Rama je dodao da tehnički timovi rade danonoćno sa saveznicima da naprave digitalne sisteme neprobojnim.

Premijer Albanije Edi Rama otkrio je da je na tu zemlju u petak uveče izvršen novi sajber napad.

On je rekao da su u pitanju isti napadači, kao i da je napad razotkriven i da je naišao na osudu savezničkih i prijateljskih zemalja.

„Izvršen je napad na Informacioni sistem upravljanja zemlje (TIMS), a iza njih stoje isti agresori“, naveo je Rama na Tviteru, aludirajući na nedavni napad za koji Tirana tvrdi da je došao iz Irana, prenosi Tanjug.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Vlada Crne Gore donela je Odluku o upućivanju zaposlenih u Ministarstvu odbrane u Savetodavni tim NATO za vezu na Kosovu i Metohiji!

Rama je dodao da tehnički timovi rade danonoćno sa saveznicima da naprave digitalne sisteme neprobojnim. Ove nedelje je došlo do prekida diplomatskih odnosa između Albanije i Irana, a Rama je u četvrtak rekao da je sajber napad iz Irana izveden u julu i da je mogao da dovede do paralisanja javnih službi, brisanja digitalnih sistema i upada u državne zapise, kao i do krađe vladine elektronske pošte.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter