Izvor: Tanjug
13.07.2020 u 22:07
0

EVROPSKA KOMISIJA PORUČILA: BiH mora da poradi na sprečavanju KORUPCIJE i ILEGALNIH MIGRACIJA!

Evropska komisija je u svom trećem izveštaju o uslovima koje države treba da ispune kako bi zadržale bezvizni režim sa državama Šengena, zamerila BiH lošu koordinaciju kada je u pitanju upravljanje migracionom krizom i slabe presude kada su u pitanju organizovani kriminal i korupcija.

U izveštaju Evropske komisije navodi se da je BiH preduzela određene radnje na identifikovanju problema koji su pomenuti u ranijem izveštaju i da je postignut napredak u oblasti zloupotrebe bezviznog režima.

OVO MORATE ZNATI

MARIĆ IMA SJAJNE GOSTE: Večerašnja „Ćirilica“ pomera sve granice!

REZ IVICE DAČIĆA: Smenjen Škundrić, dva člana isključena iz partije!

DOKTOR RISTIĆ PORUČIO: Obdukcije umrlih od korone frapantne, mladi UMRU za 2 dana!

Međutim, EK očekuje da BiH bude efikasnija po pitanju ilegalnih migracija, kao i da poboljša uslove u prostorijama za prijem migranata i izbeglica. 

BiH je neefikasna i kada se govori o saradnji među telima sa različitih nivoa, tvrde u EK i poručuju da se ti mehanizmi koordinacije moraju značajno ojačati.

Kako bi BiH zadržala bezvizni režim, EK zahteva i da ta zemlja pojača graničnu kontrolu i operativnu saradnju sa državama koje su članice Evropske unije i sa Frontexom.

KORONA U SRBIJI

UŽIVO! KORONA PRESEK! Brnabić: Broja novozaraženih je 279, a broj preminulih je 12 !(VIDEO)

NOVO ŽARIŠTE u Srbiji: Pacijenti sa TEŠKOM KLINIČKOM SLIKOM neprestano pristižu!

Neki od problema koje navode su i ograničeni ljudski resursi u BiH u pogledu sprečavanja ilegalnih migracija.

Zbog neusklađenosti krivičnog zakonodavstva na prostoru cele države, BiH se bori sa sistemskim problemima u operativnoj saradnji, navodi se u izveštaju.

„Zemlja ima nekoliko strategija kada je u pitanju organizovani kriminal, trgovina ljudima i upravljanje granicom, međutim, pravni okvir bi trebalo uskladiti u celoj državi i zatim ga dodatno uskladiti sa pravnom regulacijom EU“, navodi EK u izvještaju.

PROČITAJTE JOŠ

TUGA DO NEBA Devojčica sa Daunovim sindromom ostala i bez oca!

ŠOKANTNA POSETA NOVAKA ĐOKOVIĆA: Grad na nogama!

NOVA PREVARA HRVATA Kradu na kursu, daju manje i 20 odsto!

Psihologija i medicina najtraženije među budućim studentima

Pored problema sa migracijama, EK navodi da BiH ima problema sa borbom protiv pranja novca, kriminalnim organizacijama koje koriste pravne i administrativne rupe, kao i sa konačnim presudama i sankcijama za slučajeve korupcije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter