Izvor:
14.10.2023 u 21:33
0

Hiljade vernika dočekalo srpskog patrijarha u Sabornom hramu u Podgorici

Hiljade vernika iz Crne Gore, Srbije i Republike Srpske dočekalo je večeras u Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici partrijarha srpskog Porfirija. U čast patrijarha Porfirija u Hramu je u toku doksologija, koju služe vladike, episkopi i sveštenici Mitropolije crnogorsko-primorske.

„SVE JE PUNO KRVI“ Detalji stravične nesreće u strogom centru Banjaluke

Patrijarh Porfirije je istakao da je njegovo srce ispunjeno blagoslovom Božijim i neizmernom radošću „jer možemo da zajedno uznosimo molitve Gospodu za mir u svetu i dobro među svim ljudima i narodima“. “Da se zajedno molimo za jedinstvo u Hristu našega naroda i za sve druge narode, pre svega za one narode sa kojima živimo zajedno i koje je Gospod uputio na nas, sa kojima delimo milu nam državu Crnu Goru“, poručio je srpski patrijarh.

Podgorica, 14. oktobra 2023. – Hiljade vernika iz Crne Gore, Srbije i Republike Srpske docekalo je veceras u Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici partrijarha srpskog Porfirija. U cast patrijarha Porfirija u Hramu je u toku doksologija, koju služe vladike, episkopi i sveštenici Mitropolije crnogorsko-primorske.FOTO TANJUG/ MEDIA BIRO, fotografija niske rezolucije/ nr

On je dodao da ni u jednom trenutku ne zaboravljamo našu braću i sestre na Kosovu i Metohiji koji su, kako je naveo, stalno, neprestano na krstu, neprestano raspeti, „ali raspećem svojim svedoče ono što su svedočili i naši oci – svoj verski, narodni i nacionalni identitet“.

„Molimo se da Gospod urazumi sve one od kojih zavise životi naše braće i sestara na Kosovu i Metohiji, da otopli srca onih od kojih to zavisi, da na Kosovu i Metohiji ne sprečavaju snabdevanje lekovima, hranom, namirnicama i osnovnim životnim potrebama“, kazao je, između ostalog Patrijarh Porfirije, prenosi RTCG.

Dobrodošlicu Njegovoj svetosti poželeo je Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit Joanikije, koji je istakao da patrijarh Porfirije kao Sveti Sava donosi narodu milost i širi mir Božiji. Mitropolit Joanikije je rekao da je pre 10 godina patrijarh Porfirije, tada kao mitropolit zagrebačko-ljubljanski, učestvovao u osveštanju Hrama Hristovog Vaskresenja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter