Izvor:
30.11.2017 u 02:04
0

HRVATE ZABOLELA PRESUDA: Besni su što je Tuđman kriv, a Milošević oslobođen!

Sa šokom i nevericom poslanici u Saboru Hrvatske, ali i bivši oficiri HV i HVO propratili su izricanje presude u Hagu šestorici Hrvata iz BiH, tokom koje je general Slobodan Praljak pred sudskim većem popio otrov, a Tuđman osuđen kao član udruženog zločinačkog poduhvata. Posebno ih boli to što je nekoliko dana ranije u "slučaju Mladić, oslobođen Slobodan Milošević.

Koliko Hrvate boli presuda u Hagu u kojoj je Tuđman osuđen kao član udruženog zločinačkog poduhvata najbolje pokazuju izjave saborskih zastupnika, ali i bivših visokih oficira HV i HVO.

Tako Božo Ljubić iz HDZ poručuje da je presuda šamar Hrvatskoj jer zapravo odlučujuću ulogu u političkom sudu u Hagu igraju još uvek saveznici Hrvatske, NATO i EU.

On krivi i bivšeg predsednika RH Stipu Mesića koji je dao poverljive dokumente iz Ureda predsednika koji su onda selektivno davani i korišćeni.

– To je omogućilo sudskim većima da donesu ovakve zaključke – ustvrdio je Ljubić.

Nekadašnji ministar obrane RH Pavao Miljavac izjavio je kako nije previše iznenađen što su presude potvrđene.

Ne postoji gora kvalifikacija – udruženi zločinački poduhvat, okupacija, čak i veze s Republikom Hrvatskom. To su teške kvalifikacije koje će definitivno, voleli mi ili ne, imati posledice i za RH, ali isto tako i na muslimansko hrvatske odnose u BiH – rekao je on.

I on je besan jer da se u presudi Ratku Mladiću ne spominje ni Radovan Karadžić niti političko vodstvo Srba u BiH a kamoli Beograd.

Od optužnice 2004. godine, prvostepene presude, pa ove drugostupene presude, nameće mi se utisak da je to sve zajedno deo jednoga međunarodnog udruženog poduhvata – ustvrdio je Miljevac.

Ivan Pernar iz Živog zida, međutim, tvrdi da HDZ pokušava da smisli što će reći i zato prekida sednicu Sabora.

Činjenica je da je prema presudi haškog suda predsednik HDZ Franjo Tuđman, s još nekim drugim političarima i oficirima iz BiH, bio član u zločinačkom poduhvatu. Ono što će HDZ sada verovatno reći je licemerstvo – da ne priznaje presudu. HDZ priznaje haški sud, ali je te iste generale, uključujući i Slobodana Praljka, isporučio Hagu. Pritom je teatralno i demagoški tvrdio, poput Ive Sanadera na splitskoj rivi, da su izdajice oni koji to rade – izjavio je Pernar.

Izvor: Informer.rs
Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter