Izvor: Novosti.rs
06.08.2023 u 21:28
0

HRVATI DVA DANA BEZ OSNOVNE HRANE: Hleb kupovali na pumpi, vlada zatvorila druge objekte

Plenković zakon o zabrani rada prodavnica i pekara nedeljom i praznicima – ovaj vikend je posebno pogodio Hrvatsku.

U subotu je, naime, bio praznik pa radnje i pekare uopšte nisu smele da rade, osim nekih izuzetaka, kao što su radnje na železničkim stanicama.

Danas, 6. avgusta, budući da je nedelja – ovi objekti takođe ne smeju da otvore svoja vrata kupcima, osim ako ne koriste jednu od 16 nedelja na koje imaju pravo.

Dakle, u velikom delu Hrvatske ljudi dva dana nisu mogli da kupe hleb i ostale osnovne namirnice. Kako se i očekivalo, oni kojima je dozvoljeno da rade primetili su povećanu potražnju i odlučili da je iskoriste.

Tako se, na primer, na Ininim benzinskim pumpama juče čak mogao kupiti hleb.

Kako je ispričala čitateljka jednog hrvatskog portala, u Vodicama na benzinskoj pumpi je bila gužva. Vodice su turističko mesto, a juče radnje i pekare nisu smeli da rade.

– Ljudima koji su pitali za hleb rekli su da su sve prodali pre dva sata. To je bilo oko 11 sati i rekli su im da više neće peći – kaže čitateljka hrvatskog portala.

Dodaje da su juče na ovoj pumpi ceo dan bile ogromne gužve, te da je red za kasu bio skroz izvan objekta.

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter