Izvor: Blic.rs
12.10.2023 u 16:41
1

„JEDNO JE ODBRANA ZEMLJE, UBISTVO CIVILA SASVIM NEŠTO DRUGO“: Milanović osudio Izrael

Milanović u centru pažnje nakon izjave o ratu na Bliskom istoku

Hrvatski predsednik Zoran Milanović izjavio je danas da je Izrael izgubio njegove simpatije zbog bombardovanja Gaze, posle napada Hamasa na tu zemlju u subotu.

– Pravo na odbranu ne uključuje pravo na osvetu i ubistvo civila. To su biblijska pravila koje smo prepisali. Imam prijatelja koji je pola Hrvat i pola Srbin, čekao je 30 godina na državljanstvo u Izraelu jer nije Jevrej – rekao je Milanović o ratu na Bliskom istoku.

Povodom postavljanja izraelske zastave na zgradi Ministarstva spoljnih i evropskih poslova u Zagrebu, Milanović je rekao da je to „jedan idiotski potez“, preneli su hrvatski mediji.

još PRE IZBORA
BSC Happy

– Nema drugim zastavama mesta u Hrvatskoj, osim zastava nacionalne manjine. Hrvatska zastava je višeg reda, hrvatska zastava i zastava NATO-a ili EU nisu iste. Koja je zastava sledeća? Zna se kako se njima raspolaže, a to je reakcija ministra koja je idiotska. Idiotizam ima više konotacija, to ne radiš – rekao je Zoran Milanović.

Govoreći o izvlačenju hrvatskih državljana iz Izraela, Milanović je to ponovo nazvao idiotizmom, a može, kaže, biti i nesposobnost, nekompetentnost, preneli su hrvatski mediji.

Šef hrvatske diplomatije Gordan Grlić Radman izjavio je juče da nije bilo potrebe da Hrvatska šalje avione za svoje građane u Izraelu, jer rade redovne linije, te da su to neke zemlje činile radi svoje promocije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “„JEDNO JE ODBRANA ZEMLJE, UBISTVO CIVILA SASVIM NEŠTO DRUGO“: Milanović osudio Izrael”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter