Izvor:
19.08.2019 u 10:16
0

NAZAPAMĆENI ZLOČIN KOD MOSTARA: Pronađeni posmrtni ostaci ubijenih osoba! (FOTO)

Neko zbog ovog zločina mora da odgovara!

Nekompletni posmrtni ostaci najmanje triju osoba ekshumirani su u nedelju na lokalitetu Bišće polje zbog čega se čekaju rezultati DNK analiza.

– Nakon ekshumacije pronađeni posmrtni ostaci su prevezeni u Gradsko groblje Sutina u Mostaru, gde će biti obavljena obdukcija i uzeti koštani uzorci kako bi se uz pomoć DNK analize utvrdio identitet osoba čiji su ostaci pronađeni, odnosno utvrditi da li se radi o žrtvama iz proteklog rata ili pak starijim posmrtnim ostacima – kazala je za agenciju Fena portparolka Instituta za nestale osobe BiH Emza Fazlić.

Ekshumacijom je po naredbi Suda BiH rukovodilo Tužiteljstvo BiH. Osim istražitelja Instituta za nestale osobe BiH i Tužiteljstva BiH, ekshumaciji je prisustvovao i antropolog iz Međunarodne komisije za nestale osobe (ICMP).

Prema informacijama Instituta, pretpostavlja se da se u ovom slučaju radi o žrtvama srpske nacionalnosti sa područja grada Mostara.

Izvor: Alo.rs

Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter