Izvor: Tanjug
12.04.2022 u 20:25
0

NE POMAŽU NIKAKVA OVLAŠĆENJA Dodik vratio Šmita na mesto: Sinovi RS nisu izginuli da bi neizabrani Nemac krčmio ono za šta su dali najvrednije!

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je imovina Republike Srpske imovina Republike Srpske i da tu „ne pomažu ni bonska, niti bilo kakva ovlašcenja“.

On je, nakon što je visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit saopštio da je upotrebio bonska ovlašćenja i poništio Zakon o nepokretnoj imovini Republike Srpske, istakao da „najbolji sinovi Republike Srpske nisu izginuli da bi neizabrani Nemac Kristijan Šmit krčmio ono za šta su dali najvrednije“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Dodik je u izjavi za Srnu podsetio da je pitanje imovine rešeno 1995. godine u Dejtonu i istakao da „samo neizabrani i nepotvrđeni stranac, poput Kristijana Šmita, može da se bavi pitanjima koja su u Ustavu BiH već rešena“.

Ocenio je da je potez Kristijana Šmita “kič i šund politike na koju su ga naterali oni koji su pitanje imovine protivustavno aktuelizovali“, prenosi RTRS.

SKANDALOZAN POTEZ! Šmit iskoristio ovlašćenja, poništio zakon RS o imovini

„Partnere u FBiH pozivam da se poštuju Ustav BiH i Dejtonski mirovni sporazum, a gospodinu Šmitu preporučujem da kupi kartu za Nemačku u jednom pravcu. Danas mu je istekao godišnji odmor“, poručio je Dodik.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je Zakon o nepokretnoj imovini Republike Srpske 10. februara, a predsednica RS Željka Cvijanovic objavila je 7. aprila Ukaz o proglašavanju Zakona o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti.

Zakon je trebalo da stupi na snagu u četvrtak, 14. aprila.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter