Izvor:
21.10.2016 u 14:56
0

NOVI HRVATSKI ŠEF DIPLOMATIJE USTAŠKI EMIGRANT: Ministar spoljnih poslova ROĐENI UNUK KOLJAČA IZ JASENOVCA!

Hrvatska nikako da se otarasi zlih duhova prošlosti i da se mane ustaštva!

Naime, za novog ministra spoljnih poslova u vladi premijera Andreja Plenkovića biće postavljen Davor Ivo Stier, rođeni unuk pukovnika Ivana Stiera, desne ruke čuvenog ustaškog satnika Vjekoslava Maksa Luburića, koji je poznat po tome što je komandovao logorom u Jasenovcu, gde su zverski ubijani Srbi, Jevreji i Romi.

Kako „Alo!” saznaje, taj podatak je izbrisan iz ekspozea mandatara Plenkovića u kojem je samo istaknuto da je Stierov deda bio visokopozicioniran u hijerarhiji NDH?!

Kako ekskluzivno saznaje naš list, novi šef diplomatije Davor Ivo Stier rođen je u Argentini, gde su pobegli skoro svi prvaci NDH sa Antom Pavelićem na čelu, a njegov deda bio je desna ruka i najbliži saradnik Maksa Luburića, ali i drugar Mira Barešića, teroriste kom su Hrvati podigli spomenik.

Sam Stier, koji u ministarstvo spoljnih i evropskih poslova dolazi iz evropskog parlamenta, gde je bio zastupnik Zagreba, priznao je da je u mladosti slavio NDH, te se kasnije zbog toga javno pokajao.

Ovim imenovanjem Hrvatska će tako nastaviti da ima osvedočene pristalice ustaškog pokreta u svojoj vladi i nastavlja putem veličanja NDH, koju je osnovao Ante Pavelić.

Istoričar Predrag Marković kaže za „Alo!” da je očigledno da Hrvatska ima problem sa ustaštvom, koji nikako ne može da iskoreni.
– Ipak, mora se naglasiti da to što je novom ministru diplomatije Hrvatske deda bio ustaša ne mora ništa da nam govori. Unuci ne mogu nositi grehove svojih deda, a često se potomci skroz okrenu i budu najveći zagovornici borbe protiv fašizma i ustaštva. Sačekajmo da vidimo njegove prve korake. Istina je, međutim, surova – da je on unuk osvedočenog ustaše – kaže on.

Divio se Tuđmanu

Davor Ivo Stier diplomirao je politologiju i međunarodne odnose na Katoličkom sveučilištu u Argentini, a na istom sveučilištu završio je i novinarstvo. Stier je prvi put došao u Hrvatsku 1990. godine preko Matice hrvatskih iseljenika, čiji je bio stipendista. U maju 1990. godine intervjuisao je Franju Tuđmana za argentinske novine. Posle se zaposlio u ministarstvu spoljnih poslova, a u Zagrebu je završio i diplomatsku akademiju.

Alo
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter