Izvor: index.hr
25.01.2024 u 21:01
0

„PAO“ NA TUŽNU PRIČU: Evo kako je pijani vozač zeznuo sudiju

Vozač Poršea iz Zagreba je proglašen krivim i osuđen zbog vožnje u pijanom stanju u Ulici Milana Rešetara. Naduvao je 1,38 promila, a sve se dogodilo prošlog jula oko 8.40 ujutru. Ovaj 31-godišnjak se na sudu branio da je prethodnog dana slavio rođendan prijatelja i da nije jeo ceo dan i popio samo tri piva.

– Bio sam veoma umoran i iscrpljen, pa mislim da je to razlog zašto je prikazana tolika količina alkohola. Imam skromna primanja, pa tražim da mi se umanji kazna – požalio se vozač sudiji.

HRVATICA POSTALA HIT REGIONA: Muž joj nestao a ona vrišti OD SMEHA (VIDEO)

Nakon što su ga policajci zaustavili, rekao im je da je popio četiri piva i bez prigovora potpisao prijavu. Sudija je odlučio da ga kazni novčanom kaznom od 500 evra i odbio sugestiju policije da mu bude zabrana upravljanja vozilom na dva meseca.

Za tu količinu alkohola, inače, minimalna kazna je 660 evra, a najveća 1990 evra. Međutim, sudija kaže da je „kao olakšavajuću okolnost cenila to što on nije kažnjen za isti prekršaj“.

Sudija mu je „izrekao novčanu kaznu ispod zakonom propisanog minimuma, s obzirom na to da će se i takvom kaznom ostvariti svrha kazne i uticati na buduće ponašanje vozača“.

Presuda je odmah postala pravosnažna, pa na nju policija i vozač više ne mogu da se žale.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter