Izvor:
07.05.2019 u 08:28
0

PAPA FRANJA U SEVERNOJ MAKEDONIJI: Predsednik Đorđe Ivanov i premijer Zoran Zaev ga dočekali na tradicionalan način!

Papa Franja stigao je danas u jednodnevnu posetu Severnoj Makedoniji.

Na Međunarodnom aerodromu u Skoplju dočekali su ga predsednik i premijer Ðorđe Ivanov i Zoran Zaev, kao i delegacija u kojoj su bili ministri i gradonačelnik Skoplja Petre Šilegov.

Kako se navodi, on je sleteo oko 9 sati, a dočekan je tradicionalno uz hleb i so.

U Skoplju će se sastati sa državnim vrhom, predstavnicima civilnog društva i diplomatskim korom.

Za današnju posetu pape Franje Severnoj Makedoniji, u Skoplju je pripremljena jedinstvena liturgijska haljina.

Specijalna haljina je poklon bračnog para Dragana Georgievskog i Marije Georgievske-Ristovske, a napravljena je od 100 posto vune prevučene zlatnim nitima. Haljina na sebi ima makedonske nacionalne i hrišćanske motive.

Inače, ovu prvu posetu pape Franje Severnoj Makedoniji pratiće više od 300 novinarskih ekipa – oko 250 lokalnih i više od 100 stranih medija.

Očekuje se da će papu Franju na skopskom trgu Makedonija, dočekati više od 15.000 građana iz Severne Makedonije i susednih država.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter