Izvor: happy BSC Portal/Tanjug
27.11.2023 u 10:15
0

Pejović: „Sve spremno za predstojeći popis stanovništva“

U obavezi da preliminarne rezultate objavi u roku od 30 dana od završetka popisa.

– Sva pitanja su jednako važna, bez obzira radi li se o demografskim karakteristikama, uslovima života, invaliditetu, obrazovanju, informacionoj pismenosti. Popisom se dobija kompletna slika stanovništva, a podaci su važni i za naučna istraživanja, biznis zajednicu, donošenje politike ekonomskog razvoja, energetske politike – rekao je Pejović da je značaj popisa stanovništva višestruk.

Monstat je, dodao je, u obavezi da preliminarne rezultate objavi u roku od 30 dana od završetka popisa.

– Za unos podataka je optimalni rok do šest meseci, i na osnovu tog roka ćemo se rukovoditi za definisanjem datuma za određivanje konačnih rezultata – najveo je Pejović.

PORŠEOM SLETELE SA PUTA: Pet tinejdžerki povređeno, dve devojke u teškom stanju

Podsetio je da je od nedavno počeo da radi Info centar za popis stanovništva preko kojeg građani mogu dobiti sve neophodne informacije, ali i podneti prijave.

Popis stanovništva je trebalo da bude održan od 1. do 15. novembra, ali je nova vlada premijera Milojka Spajića po stupanju na dužnost početak ovog procesa odložila za 30. novembar, zbog pretnji opozicije bojkotom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter