Izvor: Sputnjik
06.09.2022 u 15:44
0

POČEO SASTANAK O FORMIRANJU NOVE VLADE CRNE GORE: Bez Abazovića i Bečića!

Predstavnici partija koje su osvojile većinu na izborima 30. avgusta 2020. godine, nastavili su danas pregovore o formiranju nove vlade.

SJAJNA ATMOSFERA NA SAJMU VINA! Predsednik Vučić i lideri Zapadnog Balkana posetili štand Rubina! (VIDEO)

Sastanak je upravo počeo u Bijelom salonu crnogorskog parlamenta, sastanku ne prisustvuju predsjednik URE Dritana Abazović i predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić, tu su predstavnici njihovih partija, prisustvuju lideri ostalih stranaka pobjednica na parlamentarnim izborima 30. avgusta 2020 godine.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Oni su na sastanku 2. septembra potpisali sporazum kojim je predviđeno da se njihova saradnja bazira na poštovanju izborne volje građana od 30. avgusta 2020.

Jedan od lider Demokratskog fronta Andrija Mandić kazao je ranije i da su se dogovorili da formiranje nove vlade prati i izbor novog skupštinskog rukovodstva.

Saopštio je tada da su vrata te vlade otvorena za autentične predstavnike manjinskih naroda u Crnoj Gori.

Sporazumom je predviđen nastavak borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala i onemogućavanje bilo kakvih povrataka Demokratske partije socijalista na vlast, imenovanja u pravosuđu, kao i izbor novog rukovodstva Skupštine.

Ono što bi mogao biti kamen spoticanja jeste ostavka predsjednice Skupštine Danijele Đurović, Mandić je pomenuo da je dio dogovora i izbor novog rukovodstva Skupštine, za smjenu Đurović su eksplicitno i Demokrate, ali SNP i URA su protiv, pogotovo je premijer vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović kazao da je protiv toga.

Sve je to, misle analitičari, zauzimanje pozicije pred pregovore o formiranju vlade, jer bi svi htjeli da imaju sto veći uticaj u njoj, i zbog toga sto će ta vlada pripremati naredne izbore, a ta institucionalna prednost je uvijek bitna pred svake izbore.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter