Izvor: alo
13.03.2024 u 12:49
0

POLICAJKA NAORUŽAVALA ŠKALJARCE: Izdala sedam odobrenja za nabavku oružja i oružnih listova

Nekadašnja načelnica barske Filijale za upravne poslove, državljanstva i strance Zorica Đerković (66) odobravala je kako se sumnja škaljarcu Stefanu Jankoviću (29) da se legalno naoruža.

Iako je Uprave policije protiv nje poslednjih dana 2022. godine podnela krivičnu prijavu zbog toga, taj postupak još je u izviđaju, proizilazi iz odgovora Osnovnog državnog tužilaštva u Baru.

“U Osnovnom državnom tužilaštvu formiran je predmet protiv Zorice Đerković, predmet je u fazi izviđaja”,

Da je Janković do zuba legalno naoružan policija je otkrila u junu 2022. godine nakon što su pretresom kuće koju koristi pronašli oružje, ali i dozvole za držanje i nošenje.

UŽAS U HRVATSKOJ: Gost se udavio u hotelu
Taj pripadnik barske ćelije škaljarskog klana tokom 2021. godine, dobio je četiri dozvole za držanje i nošenje oružja.
Baraninu za kojim policija traga, odobreno je da nabavi i nosi lovačke karabine Steyr Scout, kalibra 308 Win i Browning Bar MK3 Composite, odnosno repetirajuće dugocevno vatreno oružje, lovački poluautomat Franchi Instict Catalyst, ali i pištolj Steyr Arms, model C9-A2 MF, kalibra 9X19mm.

Dozvole su mu izdate 2. marta, 7. maja, 30. juna i 8. septembra 2021.

Iz Uprave policije odgovorili su juče “Vijestima” da su njihovi službenici Sektora za borbu protiv kriminala i Odjeljenja bezbednosti Bar, 23. decembra 2022. godine podneli krivičnu prijavu protiv Zorice Đerković “zbog sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja u produženom trajanju”.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter