Izvor: TANJUG
12.07.2022 u 20:41
0

POLOŽEN KAMEN TEMELJAC ZA IZGRADNJU ŽIČARE KOTOR-LOVĆEN: Predviđa se dužina od 4 kilometra sa 40 gondola (FOTO)

Kod tunela Vrmac u Kotoru danas je položen kamen temeljac za izgradnju žicare Kotor – Lovćen.

Kamen temeljac su položili premijer Crne Gore Dritan Abazović, predstavnik kompanije ““Lajtner““ Martin Lajtner, predsednik Opštine Kotor Vladimir Jokić i gradonačelnik Cetinja Nikola Ðurašković, saopšteno je iz kabineta predsednika Vlade.

NE SMIRUJU SE STRASTI U CRNOJ GORI Medojević izvređao Abazovića i pozvao na nove izbore!

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Abazović je izrazio nadu da će za godinu dana gondole pune turista ići prema Lovćenu i da će građani i turisti „imati priliku da vide najljepši zalazak sunca i najljepši pogled na zaliv“.

– Srećan sam da gradimo Crnu Goru kako zaslužuje. Srećan sam što u susret Danu državnosti poklanjamo početak ovog projekta. Ovo je jedan veliki prozor, početak velikog projekta i nadam se da ćemo narednu sezonu dočekati sa turističkim proizvodom više – istakao je on.

Prva deonica žičare koja će voditi od Kotora do cetinjskog mesta Kuk trebalo bi da bude puštena u rad za godinu dana, a na njoj će biti zaposleno oko 100 ljudi.

Prva faza žičare vodi od Kotora do Kuka, druga do Ivanovih korita, a treća do Cetinja.

Žičara će biti dugačka skoro četiri kilometra, kapaciteta hiljadu putnika po jednom satu i imaće 40 gondola.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter