Izvor: TANJUG
18.09.2022 u 08:41
0

PONOVO POPLAVE U HRVATSKOJ: Izlila se reka Kupa

U više delova Hrvatske došlo je do izlivanja reka usled obilnih kiša, a iz Hrvatskih voda danas je saopšteno da je najgora situacija bila na ozaljskom području gde se reka Kupa izlila na saobraćajnice.

Prema novim podacima, ugroženo je dvadesetak kuća.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Na području Karlovca takođe je došlo do izlivanja vode, a u Hrvatskim vodama kažu da kuće ne bi trebalo da budu ugrožene. 

Zoran Ðuroković, šef Hrvatskih voda, izjavio je da je reka Kupa dostigla rekordne nivoe vodostaja iz 1966. On je kazao da će vodostaj još rasti.

-Pratimo stanje i spremni smo, razloga za paniku nema. Večeras bi vodeni talas trebalo da stigne do Petrinje i Siska- rekao je Ðuroković.

Kako prenosi u Ozlju je voda ušla u podrume kuća. Još se ne zna tačan broj oštećenih objekata, kao ni razmere materijalne štete.

Četiri glavne saobraćajnice su poplavljene te je zbog toga otežan pristup Ozlju, a u 16 kuća je ušla voda.

-Na terenu je 30 vatrogasaca, pomažu nam i volonteri. Sada će nam stići i čamac jer do nekih mesta možemo doći jedino njime- rekao je za hrvatske medije komandant vatrogasne službe Jaškovo Marko Udiković.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter