Izvor: Alo.rs
10.02.2021 u 10:09
0

POPLAVE U TREBINJU: Saobraćaj u prekidu, sve pod vodom

Nabujali vodotokovi i bujice u Hercegovini povremeno stvaraju probleme u saobraćaju, poplavljene su oranice i obradive površine, a u prekidu je i nekoliko lokalnih saobraćajnica

Od kraja decembra u Hercegovini je palo kiše više nego u celoj prethodnoj godini – u slivnom području reke Trebišnjice, za pedeset dana, palo je oko sedam stotina litara kiše po kvadratnom metru.

PROČITAJTE JOŠ: 

Danas stiže još pola miliona kineskih vakcina

DANAS počinje isplata UVEĆANIH PENZIJA

OGROMNA CIFRA: Španija premašila više od tri miliona obolelih od korone

U prekidu su lokalni putevi Strujići-Orašje-Čavaš, veza sa magistralnog puta Trebinje-Ljubinje i put za selo Velju goru, južno od Trebinja.

Usled bujičnih i visokog nivoa podzemnih voda, nizvodno i južno od Trebinja, poplavljeni su delovi Popovog i Petrovog polja.

Sve elektrane u sistemu rade punim kapacitetom. U hidroakumulacije Bileća i Gorica dotok je oko 400 kubnih metara. Na brani Hidroerlektrane Trebinje 1, u korito reke ispušta oko 200 kubnih metara u sekundi.

Za razliku od juče, kada je kroz grad propuštano 250 kubnih metara vode, danas je protok smanjen na 200 kubnih metara vode u sekundi.

Zbog intenzivnih padavina u slivnom području reke Trebišnjice, protok kroz grad, očekuje se 250 do 300 metara kubnih vode u sekundi. To, kažu, ne bi trebalo da izazove plavljenja u priobalnom području.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter