Izvor:
13.12.2017 u 14:32
0

POTRAGA U TOKU: Dva mlađa muškarca upala u Miljacku!

Dve osobe upale su u korito reke Miljacke u sarajevskom naselju Dolac Malta, a prema podacima Kantonalne uprave civilne zaštite KS za njima se još uvek traga.

Nezvanično, reč je o dva muškarca mlađe životne dobi. Vodostaj Miljacke je povećan u proteklim danima zbog naglog topljenja snega.

Dispečerski centar Profesionalne vatrogasne jedinice Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo primio je dojavu o incidentu u 2.28 od Policijske stanice Novo Sarajevo.

– Kantonalni operativni centar civilne zaštite je odmah obavestio direktora Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo i njegovog pomoćnika za mere zaštite i spašavanja, koji su odmah izašli na teren, kao i pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo sa jednim vatrogasnim vozilom sa specijalnom opremom za spasavanje na vodi, te pripadnici MUP Kantona Sarajevo – saopšeno je iz Kantonalne uprave civilne zaštite.

Takođe, su obavešteni i opštinske službe civilne zaštite Novo Sarajevo i Novi Grad.

U pripravnost je stavljena i Gorska služba spašavanja čiji će se pripadnici uključiti u jutarnjim časovima u akciju pretrage i spasavanja.

Izvor: Klix.ba
Foto: Facebook

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter