Izvor: Tanjug
03.05.2023 u 18:17
0

POVEĆAN BROJ POLICAJACA U ŠKOLAMA U BiH: Odluka nakon masakra u beogradskoj osnovnoj školi

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske i kantonalna ministarstva BiH odlučila su da privremeno povećaju broj policajaca u osnovnim i srednjim školama nakon jutrašnje pucnjave u beogradskoj OŠ „Vladislav Ribnikar“.

SAUČEŠĆE JAKOVA MILATOVIĆA PORODICAMA STRADALIH U MASOVNOJ PUCNJAVI U ŠKOLI: „Crna Gora je uz Srbiju i njen narod“

Portparolka Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Mersiha Novalić da su oni odmah poduzeli aktivnosti koje se odnose na povećano prisustvo lokalnih policajaca.

Nakon njih, kako se navodi, u škole su poslati i uniformisani policajci, ali na način i u meri da ne uznemiravaju učenike i druge građane.

Reč je o preventivnoj praksi koja je usledila nakon pucnjave u OŠ „Vladislav Ribnikar“, pri čemu je ubijeno najmanje osmoro dece i pripadnik obezbeđenja, navodi portal.

Ranije je objavljeno da je pojačano prisustvo policije u blizini škola u Republici Srpskoj.

U pitanju su preventivne policijske kontrole kako bi se bezbednost đaka podigla na najviši mogući nivo.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter