Izvor: BSC HAPPY/JUTARNJI LIST
23.11.2023 u 17:40
0

DA LI JE I PAVELIĆEV PRAUNUK? Novinar potvrdio da novi predsednik Argentine ima hrvatske korene

O porodici najneobičnijeg šefa države na svetu puno se piše. Novoizabrani predsednik Argentine Havijer Milej u kampanji je stalno podsećao na svoje skromne korene. O njegovom ocu, koji je odrastao kao siroče, piše se da prema prezimenu poreklo vuče iz Italije i Mađarske. A majka, koja je bila domaćica, poreklom je verovatno iz Hrvatske To je, među ostalim, potvrdio novinar Rodrigo Lusič.

On je moj rođak s majčine strane i cela naša porodica poreklom je iz Hrvatske. Čekao sam ovaj trenutak (da dobije izbore) da to objavim – rekao je novinar za hrvatski „Jutarnji list“.

Majka novog predsednika Argentine zove se Alisija Luhan Lucič. Razliku u pisanju prezimena novinar Lusič objasnio je razlikom u zapisivanju nakon dolaska Hrvata brodom u Argentinu pre nekoliko generacija.

Kada su Hrvati brodovima stigli u zemlju, kao i većina južnoameričkih imigranata, popisivala su se njihova imena. Prezimena su različito zapisana. Zato se danas različito pišu. Neke su zapisali s ‘c‘, neke sa ‘ss‘ kao moje, a neke samo s jednim ‘s‘. Međutim, svi smo mi ista grana porodičnog stabla – tvrdi novinar.

KO JE HAVIJER MILEJ? Novi predsednik Argentine papu nazvao „predstavnikom zla“ (VIDEO)

Prema javno dostupnim informacijama, u Argentini danas živi 250.000 „hrvatskih Argentinaca“. Reč je velikom većinom o potomcima Dalmatinaca koji su se doselili u Buenos Ajres, odakle je aktuelni predsednik.

Međutim, tu nije kraj o kontraverzama koje prate novog predsednika Argentine. Na internetu se pojavila informacija da je Havijer Milej praunuk ustaše Ante Pavelića, koji je i sam emigrirao u Argentinu.

Međutim, ova informacija nije potvrđena, niti se na prvi pogled čini mogućom. Naime, Pavelić je imao troje dece, od kojih je samo Mirjana imala tri ćerke koje je rodila u Argentini, ali se nijedna od njih ne zove Alisija. Mirjana se, dok su ćerke bile male, preselila u Kanadu sa njima i tamo dobila još jednu ćerku.

Godine 2018, tokom jednog intervjua, Milej je pričao o tome kako godinama nije imao kontakt sa roditeljima. Razlog tome je nasilje koje je pretrpeo u detinjstvu – fizičko, verbalno i psihičko.

– Moji roditelji i ja nismo razgovarali skoro deset godina. To nije bila laka odluka. Verujem da treba da budete sa ljudima sa kojima imate zdrave veze. Krvna veza je prosto životna nesreća. Stoga, u tom smislu, za mene nije bilo tako dramatično. Oslobodite se toksičnih ljudi. Dešavalo mi se da su moji roditelji veoma toksični – rekao je Milej.

Kako je rekao, on misli da je sve to uticalo na njegovu ličnost, poznatu po kontroverznom ponašanju. Ipak pred početak kampanje on je obnovio kontakt sa roditeljima, pa su počeli zajedno da se pojavljuju i u javnosti.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter