Izvor: BSC HAPPY/AGENCIJE
21.11.2023 u 13:09
1

KO JE HAVIJER MILEJ? Novi predsednik Argentine papu nazvao „predstavnikom zla“ (VIDEO)

Argentina je dobila novog predsednika. Ko je Havijer Milej? Za sebe kaže da je “lav” i “anarhokapitalista”, a obožavatelji ga zovu “ludak” i “perika” zbog njegove žestine i neposlušne kose, prenose svetski mediji.

Milej je poznat je po izjavi da je seksualno obrazovanje marksistička zavera koja ima za cilj uništenje porodice, protivi se feminističkoj politici i abortusu, koji je Argentina nedavno legalizovala. Odbacuje ideju da ljudi imaju ulogu u klimatskim promenama, a papu Franju je u jednom televizijskom gostovanju opisao kao “imbecila” i “predstavnika zla na Zemlji”

Svoje engleske mastife naziva svojom „decom sa četiri šape“ i smatra da ljudima treba dozvoliti da prodaju svoje vitalne organe.

Pre nekoliko godina bio je televizijski govornik koji je pričao protiv državne potrošnje i vladajuće političke klase u Argentini, međutim u to vreme, pa sve do pre nekoliko meseci, retko ko je verovao da ima šansu da postane predsednik druge po veličini ekonomije Južne Amerike.

Ipak, 53-godišnji ekonomista je uzdrmao politički establišment Argentine i upao u ono što se dugo smatralo dvopartijskim sistemom tako što je prikupio veliku podršku svojim najavama o drastičnim merama za obuzdavanje rastuće inflacije i obećanjem da će povesti krstaški rat protiv “puzajućeg socijalizma” u argentinskom društvu.

U središtu njegovog ekonomskog plana za Argentinu je predlog da se lokalna valuta pezos zameni američkim dolarom.

Više puta je rekao da je jedini način da se okonča pošast inflacije, koja je premašila 140 odsto, sprečavanje političara da nastave sa štampanjem novca, zbog čega planira da ugasi Centralnu banku.

„ISTORIJSKI NEUSPEH AMERIČKOG PREDSEDNIKA“: Zaharova odgovorila na članak Bajdena u „Vašington postu“

Milej je u predizbornoj kampanji promovisao viziju znatno manje vlade koja bi, smatra novoizabrani predsednik, podstakla ekonomski rast, što podrazumeva ukidanje polovine ministarstava, uključujući ministarstvo zdravlja i ministarstvo obrazovanja.

Pre nego što je ušao u žižu javnosti, Milej je bio glavni ekonomista u “Corporacion America”, jednom od najvećih argentinskih poslovnih konglomerata koji, između ostalog, upravlja većinom aerodroma u zemlji.

Tamo je radio do 2021. godine, kada je osvojio mesto poslanika.

Milej je u drugom krugu predsedničkih izbora osvojio skoro 56 odsto glasova, a iza sebe je ostavio protivkandidata, bivšeg ministra ekonomije Serđa Masu za koga je glasalo 44 odsto birača, prenose agencije.

@www.happytv.rs #argentina #predsednik #predsednikargentine #havijermilej #izbori#svet #politika #foryou #foryoupage ♬ original sound – BSC Happy Portal

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “KO JE HAVIJER MILEJ? Novi predsednik Argentine papu nazvao „predstavnikom zla“ (VIDEO)”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter