Izvor: klix.ba
11.09.2023 u 16:09
1

PREDSEDNIK REPUBLIKE SRPSKE ZVANIČNO OPTUŽEN:Potvrđena optužnica protiv Milorada Dodika

Sud Bosne i Hercegovine danas je potvrdio optužnicu protiv predsednika RS Milorada Dodika i v.d. direktora Službenog glasnika Miloša Lukića.

Ovo znači da je lider SNSD-a sada i zvanično optužen i da će se protiv njega voditi sudski proces, kao i protiv Lukića.Dodikovi advokati su pokušali da zamene sudiju koja će odlučivati o optužnici, ali im nije uspelo s obzirom da je sudsko veće Suda BiH jednoglasno odbilo taj zahtev.

E OVO JE PRAVA PENZIJA: Milo Đukanović nikad veseliji, zapevao poznati hit (VIDEO)

Sudski proces protiv Dodika vodiće sudija Jasmina Ćosić Dedović. Dodik je ranije i podneo krivičnu prijavu protiv tužioca Nedima Ćosića, ali u tom predmetu još nije donesena tužilačka odluka.

Početkom augusta Tužilaštvo BiH je podiglo optužnicu protiv Dodika, ali je državni sud umesto potvrde odlučio da im vrati optužnicu na doradu jer tužilaštvo nije preciziralo koje je krivično delo počinjeno te kakva je uzročno posledična veza onoga za što se tereti Dodik i onoga za šta se tereti Lukić.

Tužilaštvo je ranije navelo da su optužnicu podigli zbog krivičnog dela nesprovođenje odluke visokog predstavnika iz člana 203. a stav 1 Krivičnog zakona BiH, kojeg je nedavno izmenio visoki predstavnik Kristijan Šmit upravo kako bi u RS bile poštovane njegove odluke.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “PREDSEDNIK REPUBLIKE SRPSKE ZVANIČNO OPTUŽEN:Potvrđena optužnica protiv Milorada Dodika”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter