Izvor: Tanjug
14.10.2022 u 18:01
0

Predsedništvo Hrvatskog narodnog sabora BiH donelo je zaključak da se Željko Komšić proglasi nepoželjnom osobom u svim područjima gde institucije HNS-a imaju uticaj!

Predsedništvo Hrvatskog narodnog sabora BiH (HNS BiH) donelo je zaključak da se Željko Komšić, kandidat za hrvatskog člana Predsedništva BiH, proglasi nepoželjnom osobom u svim područjima gde institucije HNS-a imaju uticaj i institucije koje su osnovane u ime hrvatskog naroda, kao i da treba osporiti njegov ponovni izbor na tu poziciju.

„S obzirom na to da ta osoba, ne samo tokom kampanje, nego i evo nakon završetka izbornog procesa i dalje grubo krši Ustav BiH iznošenjem raznih pogleda, ideja, mišljenja smo da treba osporiti i legalnost i legitimitet upražnjavanja mogućnosti hrvatskog člana Predsedništva BiH“, izjavio je predsednik HNS-a BiH Dragan Čović nakon sednice Predsedništva HNS-a, preneo je mostarski portal Dnevnik.

 Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

On nije precizirao na koji način će pokušati da osporiti izbor Željka Komšića za člana Predsedništva BiH, kazavši kako će „iskoristiti sve formalno-pravne mogućnosti koje postoje“.

Čović se osvrnuo i na odluku Evropske komisije kojom se za Bosnu i Hercegovinu uslovno preporučuje status kandidata za punopravno članstvo u Evropskoj uniji, rekavši da su se članice HNS-a BiH obavezale da daju svoj puni doprinos provedbi nužnih reformi – od Izbornog zakona do reformi u pravosuđu – da bi u decembru BiH zaista i dobila kandidatski status.

Milorad Dodik sastao se u Budimpešti sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom: Evo o čemu su razgovarali!

Hrvati se protive izboru Komšića kao hrvatskog predstavnika u Predsedništvo BiH, kome bi ovo bio četvrti mandat, jer kao i na prošlim izborima izabran glasovima Bošnjaka.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter