Izvor:
29.11.2017 u 19:49
0

PREKINUTO SUĐENJE U HAGU: Slobodan Praljak osuđen na 20 godina zatvora pa popio otrov! (VIDEO)

Suđenje šestorici Hrvata u "slučaju Prlić" prekinuto je nakon što je jedan od optuženih Praljak navodno popio otrov nakon što mu je izrečena presuda.

Prethodno je Praljku potvrđena kazna od 20 godina zatvora, dok je konstatovano da je na čelu udruženog zločinačkog poduhvata stajao tadašnji hrvatski vrh predvođen Franjom Tuđmanom.

Njegova braniteljka je rekla da je "popio otrov", a nekoliko trenutaka kasnije prekinut je direktan prenos iz sudnice.

Praljak, koji je bio načelnik Glavnog štaba Hrvatskog veća odbrane (HVO), izveden je iz sudnice, a obezbeđenje je reklo da "niko ne dira čašicu" i da je pozvana medicinska ekipa.

"Slobodan Praljak nije ratni zločinac, s prezirom odbijam vašu presudu", rekao je Praljak.

Ono [to sve interesuje kako je mogu'e da je neko uneo otrov u sudnicu.

Sudeći po rečima hrvatskog advokata Gorana Mikuličića, flašica sa otrovom se vrlo lako mogla uneti u sudnicu

“Nema detaljnog pregleda celog tela, pogotovo kada na to ne upućuju neke indicije da bi trebalo da ih bude”, rekao je Mikuličić.

Kako se navodi, Praljak je, na primer, bez problema mogao da bočicu sa otrovom unese u cipeli.

Na pitanje ko bi mogao da mu dostavi otrov u pritvorsku jedinicu u Sheveningenu advokat Mikuličić kaže da svaki zatvorenik ima parvo na posete i to rodbine, prijatelja, advokata i novinara, ali da u pritvor niko osim advokata ne može da uđe sa torbom.

“Ako je reč o ovakvoj supstanci, to mu je lako mogao doneti bilo ko, ako je reč o predmetu koji ne reaguje na rentgenu. Ako je zaista reč o otrovu, to je nemoguće otkriti”, rekao je Mikuličić.

happytv.rs/b92.net
foto: arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter