Izvor: TANJUG
07.09.2023 u 10:18
0

PREPUCAVANJA OKO VLADE CG: Neozbiljne izjave stvaraju utisak da je CG državno nedonošče upozorio Miodrag Lekić

Predsednik Demosa Miodrag Lekić kaže da želi da veruje da će nova Vlada Crne Gore biti formirana, ali da s tim u vezi zabrinjavaju izjave pojedinih funkcionera koje, kako je kazao, stvaraju utisak zemlje koja je „državno nedonošče“

SEVERNA MAKEDONIJA: Nemački državljanin mahao zastavom tzv. velike Albanije

Gostujući u Jutarnjem programu TV Crna Gora, Lekić je rekao da u dosadašnjim pregovorima oko formiranja vlade ima i zabranjivajućih elemenata naročito oko međunarodnog upliva.

-Ja želim da verujem da se radi o greškama u koracima i da će doći do rezultata”, kazao je Lekić. Zabrinjavaju, dodao je, i izjave funkconera iz Pokreta Evropa sad da međunarodna zajednica ne želi GP URA u budućoj Vladi, dok lider URE Dritan Abazović kaže da ih strani partneri mole da budu deo izvršne vlasti.

To nije ozbiljno, to stvara utisak zemlje koja je državno nedonošče“, naveo je Lekić, koji je u prethodnom sazivu parlamenta bio predsednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike. Blamažom, neodgovornim i neozbiljnim za državu smatra izjave koje su se mogle čuti poslednjih dana kao što je “rekli su partneri da ovaj može, onaj ne može, a nekog trećeg mole” da bude deo nove vlade.

Lekić to vidi kao ozbiljan problem kao i to što Crna Gora oko godinu nema ministra spoljnih poslova, što je važno i za imenovanje ambasadora. Komentarišući špekulacije podgoričkih medija da će Nebojša Rodić biti novi ambasador Srbije u Crnoj Gori, Lekić kaže da to što je on bio šef BIA „nije ni preporuka, ali ga ne treba zbog toga ni diskvalifikovati“.

-Taj podatak ne znači po sebi nešto, suština je da vidimo koliko će odnosi država da se normalizuju i da vidimo koliko je kompetentan”, kazao je Lekić i istakao da je naredni potez Crne Gore da imenuje kvalitetnog ambasadora u Beogradu..

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter