Izvor: banjalucke price/klix.ba
07.09.2023 u 14:28
0

DODIK RAZGOVARAO SA SARACINOM: Nemac mu izneo niz upozorenja vezanih za Šmita, ali MILORAD DODIK ostaje pri svom

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarali su u Banjaluci sa specijalnim predstavnikom Nemačke za zapadni Balkan Manuelom Saracinom.

Sagovornika smo ovom prilikom upoznali sa stavovima i ustavnom pozicijom Republike Srpske u okviru BiH, te istakli potrebu unapređenja saradnje na regionalnom planu, objavila je predsednica Srpske na Instagramu.

PREPUCAVANJA OKO VLADE CG: Neozbiljne izjave stvaraju utisak da je CG državno nedonošče upozorio Miodrag Lekić

Otvoren i konkretan razgovor o Berlinskom procesu kojem je Republika Srpska spremna dati doprinos. Svako ko poštuje poziciju Srpske u okviru BiH, regiona i EU putu, dobrodošao je sagovornik – napisao je Dodik na svom Tviter nalogu.

Nakon sastanka Dodik i Saracin su prošetali Banjalukom.

Saracin je sa druge stranee rekao da je tokom prethodnih dana u Sarajevu vodio odlične razgovore s Visokim predstavnikom Kristijanom Šmitomi  zvaničnicima.

„Sad sam upravo, ovdje u Banja Luci, razgovarao sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom. Govorili smo o nastavku procesa regionalne ekonomske integracije Zapadnog Balkana u okviru Berlinskog procesa. Od ključnog značaja za to su ratifikacija trećeg sporazuma o mobilnosti do koje još uvijek nije došlo, kao i pridruživanje Bosne i Hercegovine Regionalnoj deklaraciji o energetskoj bezbjednosti“, rekao je Saracin.

Pored toga, navodi Saracin, još jednom je Dodiku pojasnio razloge za sukcesivno i ugovorno okončanje četiri velika projekta u Republici Srpskoj koje finansira Nemačka.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter