Izvor: tanjug
19.09.2021 u 18:38
0

ŠEF KLUBA POSLANIKA SNSD: Javnost Srpske očekuje da delujemo jedinstveno i da se pridržavamo stavova Narodne skupštine Republike Srpske!

Šef Kluba poslanika SNSD u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Snježana Novaković Bursać izjavila je da poslanici te stranke neće učestvovati na sutrašnjoj sednici tog doma jer, shodno zaključcima Narodne skupštine Republike Srpske, nisu stečeni uslovi da se odlučuje u parlamentu BiH.

PROČITAJTE JOŠODREĐEN PRITVOR do 30 dana Vasiljeviću zbog napada na Dritana Abazovića

Bursaćeva je za medije rekla da bi bio besmislen odlazak poslanika na sutrašnju sednicu Predstavničkog doma i da tamo „glume rad“.

– Neko u ovoj zemlji mora da shvati da se parlament, ako je zaista mesto u kojem se donose zakoni, mora jasno izjasniti da je potpuno neprihvatljiva dosadašnja praksa, a posebno slučaj nametanja zakona- naglasila je Novaković-Bursać.

PROČITAJTE JOŠSLAB ZEMLJOTRES registrovan u blizini Zagreba

Komentarišući izjavu predsjednika SDS Mirka Šarovića koji tvrdi da ne postoji nikakav zajednički formalni dogovor parlamentarnih stranaka iz Republike Srpske o neučestvovanju na sutrašnjem zasedanju Predstavničkog doma, Bursaćeva je rekla da poslanici drugih poslaničkih grupa i klubova imaju pravo da odluče u kojem formatu da učestvuju, odnosno ne učestvuju u radu parlamenta BiH.

– Suština je da nije dobro da se mi ponašamo različito na nivou zajedničkih organa jer to onda šalje neke poruke koje od nas javnost u Republici Srpskoj ne očekuje. Javnost Srpske očekuje da delujemo jedinstveno i da se pridržavamo stavova Narodne skupštine Republike Srpske- istakla je Novaković-Bursać.

PROČITAJTE JOŠUŽAS: Divlje svinje RAZORILE GROBLJE blizu Rijeke

Ona je ukazala da su predstavnici iz Srpske u zajedničkim organima izabrani da štite interese Republike Srpske.

Predsednik SDS Mirko Šarović izjavio je, komentarišući izjavu člana Predsedništva BiH i SNSD Milorada Dodika da niko od Srba 20. septembra neće ići na sednicu PD PS BiH, da lider SNSD nije ovlašćen da govori u ime njegove stranke.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter